63 gedachten over “Energiedirect”

 1. Ben erg te spreken over energiedirect. Het is een goede energieleverancier die beloofd wat ze zeggen. Ik was eerst klant bij de Nederlandse energie maatschappij. De ervaringen die ik daar heb gehad… Laat ik me daar maar niet over uitlaten. Als je wil overstappen, dan is energiedirect een goede keuze. Das mijn mening.

  Beantwoorden
 2. Ik ben overgestapt. Alles is goed gegaan tot ik mijn energienota eens goed bekeek. Ik moest ineens 60 euro meer gaan betalen terwijl ik minder energie ben gaan verbruiken. Dus toen heb ik gebeld. En toen kreeg ik te horen dat ik mijn rekening met maximaal 10% naar beneden kon zetten… Hoe zit dit? Waarom moet ik meer betalen terwijl ik minder energie verbruik? Als ik alles omreken ben ik hoor ik juist minder te gaan betalen. Ik vindt dit echt een naaierstreek!

  Marina uit Rotterdam!

  Beantwoorden
 3. Goede ervaringen met de overstap. Eerlijk gezegd was een andere energieleverancier goedkoper. Energiedirect deed niet moeilijk en betaalde direct het verschil terug.

  Beantwoorden
 4. Zeer slechte ervaring met energiedirect.nl. Nadat ik mijn huis sneller had verkocht dan gedacht, zat ik enkele maanden zonder huis. Maar wel met een contract dat ik tijdelijk niet door kon zetten en prompt werd er € 100 opzegboete berekend. 10-tallen mailtjes verder ben ik er nog steeds niet uit en energiedirect.nl wil mij op geen enkele manier tegemoet komen. Ja, met een nieuw jaarcontract tegen beduidend slechtere voorwaarden. Voor mij nooit meer energiedirect.nl

  Beantwoorden
 5. Slechte ervaring met Energiedirect:

  – Stalken per e-mail, sms, per post en zelfs middels computer op private telefoonnummer.
  – Mensen criminaliseren door ze vrijwel direct na ontvangst e-factuur als ‘wanbetaler’ af te schilderen + incassokosten te vorderen.
  – Incassokosten zijn puur fictief en een chantagemiddel gebezigd door Energiedirect.

  Hierbij verzoek ik Energiedirect de ‘incassokosten’ middels een Juridische (proef)procedure bij iedereen te vorderen, dit gaat Energiedirect namelijk VERLIEZEN op het redelijkheidsbeginsel. Hierdoor zal Energiedirect veel gedupeerden schadeloos moeten stellen, nl. uitspraak van een onafhankelijke Rechter zal landelijk gelden.

  Stroop om de mond: enkele dagen na hun chantagepoging ontvangen mensen een e-mail met een klanttevredenheidsonderzoek aangaande de adviseur, maar niet aangaande de feitelijke dienstverlening welke gewoon slecht is.

  Tip: vul het telefoonnummer van Energiedirect 0900–3347328 in bij uw eigen telefoonnummer, dan stalken ze zichzelf, of overstappen en wegwezen daar!

  Beantwoorden
 6. EnergieDirect is een absoluut betrouwbare en goede leverancier. Hebben een perfect werkende site, alle reeds gedane maandelijkse betalingen inzichtelijk opvraagbaar, maandelijkse termijn ook eenvoudig zelf aan te passen. Duidelijke email berichtgevingen over veranderingen, verzoeken tot melden van de meterstanden etc. Een aanrader! En dat zegt iemand die de laatste 8 jaar 6 leveranciers versleten heeft.

  Beantwoorden
 7. Minder en minder hoor je van EnergieDirect, en terecht. Na de overstap bleken opeens de tarieven aangepast omdat allang bekende heffingen niet door hen verdisconteerd waren. Klagen bij de helpdesk heeft geen zin; telefonische afspraken worden niet na gekomen, terugbelbeloften niet uitgevoerd, interne communicatie lijkt een grote puinhoop -hetgeen leidt tot meermalen bellen uitleggen en maar weer tegen beter weten in wachten op een reaktie. Vervolgens verstrijkt de bezinningstermijn en blijkt deze klant -nooit- gebeld te hebben (…).

  Beantwoorden
 8. 2 jaar geleden overgestapt naar energiedirect. Eerste jaar was redelijk goedkoop. Maar nu moest ik flink bijbetalen. Ruim 300 euro en geen welkomstpremie gekregen. Ik heb contact opgenomen maar ze zeggen dat alles klopt en dat er geen afspraak is gemaakt betreffende de premie. Valt me dus heel erg tegen en daarom stap ik nu over naar een andere aanbieder. Tot kijk!

  Beantwoorden
 9. energiedirect moet nog terugbetalen,
  zou per 7 april betalen, nog steeds niets, zal nu 14 mei gaan worden. Geloven ze dat zelf nog?
  voorschotbetalingen werden als de bliksem geinbd, terugbetalen hoe maar! de zuinigheid van een bewust met energie omgaand burger wordt lekker afgestrafd door een commerciele energieboer !

  Beantwoorden
 10. Energie direct heeft mij diverse malen gebeld en geprobeerd klant te maken. Daarbij kreeg ik elke keer een aantrekkelijke aanbieding. Maar wat ik mij nu afvraag, is energie direct via energiecollectief.nl goedkoper dan direct? Graag een reactie zodat ik een goede beslissing kan nemen. Dank u wel.

  Beantwoorden
 11. Ik ben nu 3 jaar klant bij energie-direct. Vorig jaar kreeg ik een goedkoper aanbod via de Consumentenbond. Daarvoor moest ik dan wel overstappen naar Budgetenergie. Ik heb daarop contact opgenomen met energie-direct. Zij waren zo slim om mij een nog lager energietarief te geven dan via de consumentenbond. Zodoende ben ik klant gebleven bij energie-direct.

  Ben je goed met internet en wil je alles via email ontvangen en niet meer via de post, dan is energie-direct zeker een aanrader.

  Vriendelijke groet,
  Klant van energie-direct

  Beantwoorden
 12. Met stip het meest klantonvriendelijkste bedrijf waar ik ooit klant ben geweest. Na een incorrecte nota geen of te late reactie, over termijnen heen gaan en dreigen met van alles en nog wat helaas. Geen fatsoenlijk gesprek mee te voeren, klachtafhandeling ontzettend slecht.

  Beantwoorden
 13. Energie direct is een goedkope leverancier. Maar je moet er geen achterstand krijgen want dan sturen ze je direct een incassobureau op je dak. Heel jammer want tijden zijn veranderd. Alles is duurder geworden en als je dan even niet kan betalen. Dan is het niet handig om je klanten met torenhoge incassokosten op te zadelen.

  Beantwoorden
 14. Onwijs ontevreden. Hebben tot 2x toe mijn overschot niet terugbetaald, door een fout in hun eigen communicatie. Zijn erg onbereikbaar als je een klacht/probleem hebt. Communicatie kennen ze daar ook niet want ze houden je niet op de hoogte, en laten je al helemaal niet weten of je een probleem hebt, totdat je de rekening onder je neus geschoven krijgt, dan is het zogenaamd ’te laat’ en ‘je eigen schuld’. Nogmaals, ik raad iedereen af om bij energiedirect te gaan, er klantonvriendelijk en moeilijk te bereiken. Het is het niet waard, dan maar een paar euro’s meer betalen in de maand.

  Beantwoorden
 15. Volgens mij is er iets mis in uw administratie. Een fors bedrag werd automatisch extra van mijn rekening afgeschreven. Tijdens mijn onderzoekpoging werd m ’n wachtwoord niet herkend en daarna verscheen een mij volstrekt onbekend klantnummer en liep de boel dus vast. Ik veronderstel een administratieve misser, per ongeluk op mijn kosten, daarom heb ik het toch wel enorme bedrag laten storneren in de verwachting van herstel uwerzijds.
  Alvast bedankt voor de restauratie.
  M.v.g. G. Teuwissen, Delft

  Beantwoorden
 16. Ze laten je letterlijk in de kou staan. Door een administratieve fout en wegens afwezigheid, zijn we uiteindelijk afgesloten. De achterstand bedroeg slechts een paar Euro!
  Vervolgens € 1000,- borg betalen om weer aangesloten te worden. Ongelooflijk, we zijn meteen overgestapt op een andere leverancier. Zeker geen aanrader deze club. Zo ga je niet met je klanten om.
  Niet doen!

  Beantwoorden
 17. Vorig jaar zijn we overgestapt naar energie direct en we moeten nu 860 bijbetalen. We krijgen ook géén welkomstpremie. Die is er al af… Energie direct lijkt goedkoop. Maar dat is alléén het eerste jaar. Daarna ben je echt veel duurder uit. Wij hebben helaas een contract genomen van 5 jaar. Overstappen is voor ons dus niet interessant omdat we dan een boete moeten betalen. Wij raden iedereen aan om niet te kiezen voor deze energieaanbieder. Ze doen alsof ze goedkoop zijn. maar de vergelijking op hun website is gemaakt in hun voordeel. De energieprijzen die ze tonen kloppen gewoon echt niet. de tarieven op onze rekening zijn hoger. Veel hoger zelfs. achteraf sturen ze je een dikke rekening. Klantenservice is slecht bereikbaar en als je ze aan de telefoon hebt sturen ze je gewoon het bod in. Je moet alles zelf maar regelen via mijnenergie.nl…

  Beantwoorden
 18. Na een jaar bij Energie Direct ben ik nu overgestapt. Van Energie Direct moet ik mijn “tegoed” nog terug ontvangen. Men doet geen uitspraak over de datum van terugbetaling. Het kan ook niet “zo snel mogelijk”, redenen onduidelijk.

  Betaling moet vóór de 13e van de “volgende” maand. Een ruim begrip. Dat kan ook gisteren zijn of overmorgen.

  Hoewel de prijs goed te noemen is,is dit deel van de “service” dus bepaald niet op orde. Het is heel normaal dat een bedrijf eventuele tegoeden terug stort binnen 2 weken.

  Beantwoorden
 19. Vorig jaar klant geworden bij EnergieDirect. Er werd een ‘welkomstpremie’ van €100 in het vooruitzicht gesteld welke zou worden uitbetaald bij de jaarnota. Inmiddels de jaarnota ontvangen maar daar staat geen welkomstpremie op. Antwoord van de klantenservice ‘we kunnen niet terugvinden dat u recht heeft op een welkomstpremie dus betalen we niet uit’. Daar neem ik geen genoegen mee dus een stap verder, een officiële klacht indienen. Nergens een klachtenreglement of -procedure te vinden, wordt ook niet op verzoek toegestuurd. Men herhaalt alleen de tekst van de klantenservice. Klanten lokken met een premie en die vervolgens niet uitbetalen!! Het ligt er vast aan dat ik inmiddels weer ben overgestapt naar een andere maatschappij….. Bovendien incasseren ze nog bedragen terwijl de machtiging is beëindigd. Gelukkig is dat via de bank te storneren.

  Ik raad iedereen af klant te worden bij deze oplichters.

  Beantwoorden
 20. Energie Direct zijn ratten die in plaats van kaas geld willen ze hebben!!!!
  Ze hebben mijn oma van 77 jaar uitgekleedt en dan bedoel ik letterlijk uit haar portemonee.
  Ze is alleen 2 maanden klant geweest door een fout want ze zat bij eneco en daar had ze het goed. AL MET AL Verplichten haar om 233 per maand te betalen en of dat niet genoeg is STUREN ZE HAAR EEN EINDNOTA VAN 850,45 VOOR 3 MAANDEN EN DAT VOOR EEN 1 PERSOONSHUISHOUDEN. KAN TOCH NIET GEKKER WORDER DAT ZE DE OUDERE OPA”S EN OMA”S OOK GAAN UITKLEDEN OMDAT BIJ ONS JONGERENNIETS MEE TE HALEN VALT.
  En dat is mijn mening niet alleen maar ook hebben we hier zwatr op wit bewijs voor de gene die zogenaamd energie direct geweldig vinden heb ik ook 1 tip : Smeer je ouders en je grootouders dan ook een contract bij energie direct aan en ik zie jullie ook heel gauw weer terug op deze site!! SUCCES Sandra uit Utrecht

  Beantwoorden
 21. Beste mensen : Typ op Google : De Geschillencommissie Energie en water.

  Ga zorgvuldig lezen en jullie komen er gemakkelijk uit.

  Veel succes. Ze hebben van mij 5 vijf dagen bedenktijd.

  Beantwoorden
 22. Het vorige jaar overgestapt naar Energiedirect, kreeg een tegoed van 70 euro op elektra en 70 euro op gas nu de jaarafrekening moet komen geeft men niet thuis en moet ik 3 maand wachten op het tegoed en op wat ik teveel betaald heb door de zachte winter. Waar andere bedrijven max.3 t/m 4 weken nodig zijn heeft Energiedirect dus 3 maanden nodig. Ik heb inmiddels 2 maandelijkse betalingen terug laten boeken door mijn bank mede omdat ze bij Energiedirect schijt hebben aan hun eigen voorwaarden die ze op hun website vermelden. Nooit meer Energiedirect je betaald elke maand je rekening maar een simpele rekensom van plus en min kunnen ze daar niet maken en hebben dus 3 maanden nodig voor een simpele basisschool groep 8 rekensom.

  Beantwoorden
 23. Energie direct bevalt tot nu toe prima. De tarieven zijn sowieso lager dan bij Essent. Energiedirect heeft mij goed geholpen met het opzeggen van mijn oude contract. Dat vond ik erg handig omdat ik echt niet tevreden was met mijn oude leverancier. Gelukkig ben ik nu van ze af en ben ik veel goedkoper uit bij Energiedirect.nl.

  Beantwoorden
 24. Op zich geen problemen. Maar wel een punt! Wij zijn via de website van energiedirectnl overgestapt. Een paar dagen later kregen we een mail van eneriedirect dat ze een welkomstpremie weggeven voor mensen die overstappen via Energievergelijking.nl. En die zijn we dus misgelopen omdat we direct via hun eigen site zijn overgestapt. Dus als je wil overstappen. Doe dat dan via Energievergelijking.nl. scheelt 120 euro op jaarbasis. Verder alles Ok.

  Beantwoorden
 25. Klant geworden onder valse voorwendselen. Ze doen zich in hun reclames en ook op hun website voor als een vergelijkingssite maar dat zijn ze dus niet. Het is gewoon een energiebedrijf dat klant probeert te misleiden met verkeerde lagere tarieven. Wanneer je eenmaal klant bent komen ze met sommaties en absurd hoge administratiekosten. De klantenservice is slecht bereikbaar en op een goede klachtenafhandeling hoef je echt niet te rekenen. De medewerkers zijn slecht geïnformeerd waardoor je al snel meer dan 15 minuten aan de lijn zit met 70 eurocent per minuut! De tarieven van Energiedirect lijken goedkoop maar dat zijn ze niet!

  Beantwoorden
 26. Beste Otla,
  Met verbazing zie ik deze mail en ik heb dan ook per direct de overstap naar Delta gemaakt.
  Op 18 Mei vraagt u mei 115,xx over te maken danwel te incasseren wat niet ging in het verleden omdat er een blokkade was op mijn bankrekening. Daarom betaalde mijn vriendin dit altijd`vanaf haar ING rekening.
  Vervolgens stort mijn vriendin op 9 juni 115,xx niet wetende dat u op mijn rekening van de ASN bank 91,88 euro gestort heeft, hier kom ik pas achter na het controleren van de afschrijvingen (u stuurt geen ENKEL bericht over het bedrag wat u terugstort op 4 juni)
  Daarna incasseert u ook nog eens ZONDER toestemming van mij 177 euro van de ASN bank op 25 juni waardoor mijn schuldsaneringstraject in gevaar komt doordat de zorgpremie niet betaald kan worden….. welke ik storneer omdat u daar geen toestemming voor heeft EN omdat het bedrag van 177 Euro van de ING rekening moet komen zoals dat altijd al ging.

  Vervolgens ontstaat er onduidelijkheid over het openstaande bedrag omdat die 91,88 nergens gecommuniceerd is, meerdere gesprekken heb ik hierover gehad maar blijkbaar stond de toon u niet zo aan want NIEMAND is hier ingedoken.
  Er is vanuit mijn zijde nooit onwil geweest, de houding van uw incasso afdeling is ronduit arrogant te noemen en incapabel: niet kunnen opzoeken omdat er 2 systemen zijn (niet mijn probleem) niet willen terugbellen, enz.
  Deze mail schrijven en construeren kost mij zon 2 uur, samen met alle belacties zit ik nu op een werkdag van 8 uur ongeveer en wat telefoonkosten.
  Maar blijkbaar is de tijd die ik hier al insteek vanaf notabene eind juni helemaal niets waard en moet ik gewoon opdraaien voor uw starheid, fouten enz…
  Ik heb deze gang van zaken overigens al voorspeld eind juli, echt erbarmelijk dat het ook nog eens realiteit is geworden.
  Ik heb 61,88 euro gestort op uw rekening en beschouw de zaak hiermee als afgedaan, hoewel een excuses op zijn plaats zou zijn.
  In afwachting op u reactie,
  Alexander Kiepe

  Beantwoorden
 27. Hallo.
  Ik ben sinds november 2014 klant van energiedirect.
  eind juli heeft IEMAND ANDERS mij overgezet naar de Nuon, hier kwam ik even later achter en heb het weer recht kunnen zetten, niet wetende dat ik nu aan een 3 jarig contract vastzit IPV 1 jaar? kan nu een opzegbedrag gaan betalen van een paar honderd euro.
  Sinds ik ONTERECHT overgezet was naar de Nuon en weer terug bij energiedirect heb ik ook nooit meer mijn verbruik kunnen zien en zit nu op de hoge rekening te wachten.

  Of iemand mij kan helpen bij energiedirect?? Ho maar, geen reactie en ja we bellen wel terug.

  Wat ben ik blij als ik er vanaf ben, wie weet hebben ze zelf wel iemand mij even over laten stappen om een opzegtermijn te verdienen en een contract van 3 jaar.

  begin er niet aan aub..

  Beantwoorden
 28. Medio dit jaar heb ik een 1-jarig contract afgesloten voor gas en elektra bij Energie direct. Een paar dagen hierna zag ik op de website een actie staan. Deze actie hield in dat je bij een nieuw contract een Bol.Com cadeau-card zou krijgen van 100 euro. Nadat ik dit zag, heb ik direct contact opgenomen met Energie Direct en gevraagd of dat ook voor mij zou gelden en wanneer deze toegestuurd zou worden.
  Dit zou inderdaad ook bij mij van toepassing zijn. De cadeau-card zou binnen 6 weken worden toegestuurd.
  Na 6 weken niks ontvangen en heb ik een mail getuurd. Toen kreeg ik een mail terug dat mijn cadeau-card er aan zou komen!

  Toen bleek dat hij er na een paar weken nog niet was, heb ik maar weer even gebeld. Nu werd mij duidelijk gemaakt dat ik plotseling geen recht meer had op deze cadeau-card. Dit was namelijk niet in mijn contract vermeld. En de 14 dagen bedenktijd was reeds een paar maanden verstreken.

  Nu ben ik hier ontzettend kwaad over! Eerst houden ze je 2 maanden aan het lijntje en vervolgens zeggen ze dat de 2 weken bedenktijd is verstreken. Dit is belachelijk! Terwijl ik tot 2 keer toe de toezegging heb gekregen dat ik de cadeau-card zou krijgen.

  Hier heb ik nu schoon genoeg van! Belofte maakt immers schuld.

  Mensen ga AUB nooit met Endegie Direct in zee! Zij beloven je immers dingen die ze toch niet nakomen.

  Beantwoorden
 29. ik was 2 jaar geleden tot 19 januari 2016 klant bij energie direct dit is mijn grootste fout geweest, echter ALTIJD keurig de maand termijn betaald echter een regeling door een belachelijk hoge jaar afrekening , waar ik bezwaar op maakte en men zou komen met een mannetje om door te laten meten dit was een jaar geleden mannetje moet uit timboektoe komen want er is je raad het al niemand komen opdagen… a fijn ik die regeling geregeld wat vooraf behoorlijk drama was 40x per dag werd ik gebelde om het zelfde juist die eindafrekening ( zelf al tig gebeld ) terwijl ik een regeling had voor die eind nota van een jaar er voor en al keurig ook die betaalde bleven ze bellen je werd er dood en dood ziek van!! normaal zou je denken dat men communiceert maar hier weten ze niet wat dat woord in houd das is overduidelijk , na dat ik boos geworden was dat het gebel eens moest stoppen kreeg ik WEER een telefoontje nu met zogenaamde excuus ( lik me reet) dat het onterecht was bla bla in die tussen tijd werd door energie direct ZELF ook de regeling afgeschreven maar ondanks dat werd ik beladen met div mailtjes op een dag dat ik me regeling niet na zou komen wtf man jullie schrijven maandelijks zowel de termijn als regeling af heb 2 kleine kinderen mag ik ook eten? dit bleef door gaan , ik weer gemaild de ene nog een onbeschoftere smoelwerk dan de andere , en dreigen zeg je u tegen!! toen kreeg ik een brief half dec 15 dat ik even 700,- euro borg moest gaan betalen wilde ik klant blijven toen werd laaiend betaal verdomme al 107 voor die regeling plus me maand termijn van 132 euro hoe bedoel je even 700 dokken om klant te blijven! heb never achterstanden ed gehad!! toen ik dat weigerde extra te gaan betalen kreeg ik een paar dagen een brief dat ze me kwamen afsluiten , maar denk jij dat ze onterecht me huis in komen? juist dacht het dus effe niet tering maffia!! en ben ik over gestapt naar een ander die met vervroegd leveren begon ( heel fijn dus verder kwa licht ed niks gemerkt) inmiddels is dit door ons uit handen gegeven laat het er niet bij zitten!

  ECHT MENSEN GA NIET MET ENERGIE DIRECT IN ZEE , JE WORDT GENAAID WAAR JE BIJ STAAT.

  Beantwoorden
 30. Als je geen achterstanden hebt en gewoon op tijd betaald dan is dit een goede energieleverancier. Heb je schulden of betalingsachterstanden, dan kun je beter niet voor de energieleverancier kiezen. Energiedirect is wel goedkoop, maar als je niet op tijd betaalt dan moet je daar wel extra kosten voor betalen. Verder een goede leverancier naar mijn mening. Sowieso veel goedkoper dan Essent of Nuon.

  Beantwoorden
 31. Misleidende reclame, besparen kan op je energie kosten te zeggen dat dit zoveel geld op een jaarbasis kan besparen. Doordat de energie kosten ook nog eens gingen dalen dacht ik goedkoper uit te zijn waardoor ik eindelijk mijn studie kon volgen en daarmee kon betalen. Maar de overstap heeft mij duur komen te staan. Betaal iedere maand precies op tijd. Maar omdat energie direct zelf wilt incasseren en wanneer het hen niet lukt daarop nog eens extra kosten in rekening gaan brengen. Ook hebben zij mij aangemeld bij de gemeente bij schuldhulpverlening met een bedrag van 404 euro wat mij helemaal niet bekend is dat ik die open heb nog had staan. Wordt niet goed van die energiereclames bespaar nu tot wel vijf honderd euro op jaarbasis. Ik ben in een maand 411 euro kwijt geraakt bij een te late overstap zo kreeg ik van Eneco de rekening van het voorschot voor juni en zo ook de eindnota daaruit blijkt dat Energie direct niet tijdig het contract had beëindigd zo ging zelfs Energie direct ook 123 euro voor de maand juni eraf halen maar dat lukt niet want mijn budget liet het niet toe. Vind met wat ik al aangaf misleidende reclame zo komen mensen met een minimum inkomen in de financiële problemen!Had mijn intuïtie moeten volgen en nooit over moeten stappen! Het is een en al ellende!

  Beantwoorden
 32. Erg ontevreden over Energiedirect. omdat de beloofde welkomstpremie van 350e niet werd uitgekeerd, zijn we overgestapt naar een andere leverancier. altijd netjes onze voorschotbedragen en de eindafrekening betaald.
  Energiedirect bleef gewoon het termijn bedrag van onze rekening halen, dit heb ik uiteraard terug laten storten toen was er opeens wel snel contact, men zou alles uitzoeken ( ook de welkomstpremie) en we zouden spoedig worden terug-gebeld dat deden ze natuurlijk niet. een aanmaning volgde. MENSEN GA NOOIT MET ENERDIRECT IN ZEE het zijn criminelen

  Beantwoorden
 33. Wat een verschrikkelijk bedrijf is dit zeg. Vanaf het allereerste moment ging het mis. 1 persoons nieuw, energiezuinig appartement. Afgenomen aan de deur met de belofte dat het goedkoper zou zijn, en toch hebben ze het weten te presteren weken lang aan het verkeerde adres te leveren. Belofte over hoogte van termijnbedrag zou lager uitvallen dan bij Nuon (45 per maand), vervolgens heb ik een maandbedrag van 160 euro gekregen, zonder dat hier iets over is gemeld of besproken. Toen ik hier na 2 termijnen achter kwam was er niks meer in mogelijk. Mijn boete van opzeggen van de Nuon heb ik nog steeds (na bijna 1,5 jaar) nog niet teruggekregen en na herhaaldelijke mailtjes krijg ik steeds terug dat ze niks kunnen zonder bewijs van de Nuon, wat ik ondertussen al 7x gestuurd heb en ook antwoord heb gekregen dat dit akkoord is. Zojuist is er een bedrag van ruim 270 euro van mijn rekening afgeschreven, blijkbaar is dit mijn eindafrekening. Dus ze beloven dat het goedkoop is, rekenen een irreëel termijnbedrag uit, en halen dit dan zonder enig bericht oid met terugwerkende kracht weer van je rekening af. Ik denk dat ik in het afgelopen jaar al tegen de 100 mailtjes heen en weer heb gestuurd met dit bedrijf en nog steeds zonder resultaat want ik ik trek constant aan het kortste eind. Uiterst onklantvriendelijk en een hele onprofessionele klantenservice. Zelfs opzeggen krijg ik er niet bij ze doorheen, want na meerder pogingen dit duidelijk te maken zit ik nog steeds aan ze vast en willen ze mijn verzoek van opzeggen niet honoreren. Ik raar iedereen af om ook maar iets bij EnergieDirect af te nemen, je wil echt niks met deze gasten te maken hebben. Walgelijk!

  Beantwoorden
 34. Overstappen ging vlot maar mijn slimme meters werden niet uitgelezen. Na klacht werd gelijk verwezen naar de netbeheerder, die mij verzekerde dat het niet aan hun lag.
  Na verder contact met Energiedirect hierover werd mij door de medewerker verteld “meneer het is hier een zootje”.

  Uiteindelijk werd een van de slimme meters uitgelezen maar de andere niet omdat er niet genoeg verbruikt was of zoiets. De meterstand was wel bij hun op te vragen.

  Het verbruiksoverzicht is een simpel pdfje met cijfers. Vandaag de dag zou je toch iets online met een grafiekje verwachten. Naar de meterkast lopen om de standen op te nemen en een spreadsheet maken kan ik zelf wel.

  Nu wordt de welkomstbonus (a 230 euri) niet uitgekeerd omdat ik die niet met het contract zou hebben afgesloten. Ik ben zeker van wel maar er kan iets fout gegaan zijn. Ik heb geen bewijs helaas.

  Energiedirect is na het eerste goedkope contract opeens niet meer zo goedkoop. Reden om over te stappen. Ik wacht nog op het nieuwe contract wat mij bij overgaan niet is toegestuurd.

  Beantwoorden
 35. OP BASIS VAN RECHTSWETSARTIKEL Nbw 17 ART 7 Hierbij verzoek ik Energiedirect de ‘incassokosten’ middels een Juridische (proef)procedure bij iedereen te vorderen, dit gaat Energiedirect namelijk VERLIEZEN op het redelijkheidsbeginsel. Hierdoor zal Energiedirect veel gedupeerden schadeloos moeten stellen, nl. uitspraak van een onafhankelijke Rechter zal landelijk gelden.
  NOG NOOIT EEN ”BEDRIJF” ONTMOET MET ZULKE SLECHTE GEVOELENS ERBIJ TE HEBBEN GEKREGEN DIT IS ERGER DAN DE SLECHTSTE AUTO VERKOPER OP EEN ZWARTE MARKT IN UTRECH BIJVOORBEELD. BOLLEDIG ONBETROUW BAAR..NOOIT ZAKEN MEE DOEN MENSEN!

  Beantwoorden
 36. Vordering…………..

  GA NOOIT IN ZEE MET DEZE FIGUREN NEVER EVER ENERGIE DIRECT BETER EEN STROOMLOOS LEVEN DAN EEN LEVEN MET ENERGIEDIRECT

  Je schrijft als energie direct dat er een vordering was? en dat deze is overgedragen naar een ander? [zoiets heet schulden vermarket, naar in dit geval is de firma direct betalen bv of te wel direct pay een engelse naam voor nederlandse geld maffia criminelen net zoals energiedirect of te wel nettepakkenmisdadigers die het geleerd hebben op wallstreet zoiets]maar bij ons was er nogmaals was er al helemaal geen vordering de betalingen waren netjes gedaan, er was ook na de laatste betaling rondom de bank betalingen dd 01 july 2017 [[ geen sprake van een open stand ]] de incasso kosten die een derde partij dus direct betalen in rekening brengt is derhalve zeer onterecht en onnodig en zal niet worden geaccepteerd.. de actie van jou als persoon achter een toetsenbordje die mij jij en jouw noemt schaam je ik ben een klant weet je wel, een klant waardoor jij te vreten hebt, de incasso is dus onterecht en voorbarig benaderd op een schofterige manier, al dus verzoeken daarom de bestanden nog maar is na te kijken, en mij daarvan Rechtstreeks te melden wat er nu aan de hand is, de firma die heet in zuiver nederlands…. direkt betalen daar doen wij geen zaken mee laat dat duidelijk zijn aan jou energiedirektdametje..
  ik jij en jou net zo als jij doet heb daar een verdom….de hekel aan je kent mij niet ik ben nota bene een gewone klant en zo praat je dus niet genderneutraal tegen een klant, het geeft al heel goed weer hoe jij tegen klanten aankijkt..talen daar doen wij geen zaken mee laat dat duidelijk zijn aan jou..

  DIS WAS ZOMAAR EEN BRIEFJE WOEDEND WORDT JE VAN DE MANIER WAAROP JE WORDT BEHANDELD ALS EEN IDEOOT EN ZIJ ZITTEN DAAR MAAR ACHTER HUN BUREATJE GELD TE INKASSEREN VAN EEN STEL ONBEKOMMERDE NEDERLANDERS OF ANDERE INWONERS VAN DIT GAAFE LANDJE DUS LET OP UW SAECK EN DOE GEEN ZAKEN MET DEZE FIGUREN WANT JE WORDT COMPLEET GENAAID ZE KLEDEN JE UIT EN JE VERLIEST ALTIJD WANT ZE HEBBEN ALLERLEI BEDRIJFJES DIE HETEN DIREKT BETALEN DAARNA DRUK INTIMIDATIE EN ZELFS HUIS UITZETTINGEN VIA EEN DEURWAARDER IS ONS GEBEURD EN HET GING OM NIET MEER DAN TWEE MAAND TERMIJNEN EN ALS JE DAN BETAALD DAN SCHUIVEN ZE EEN BRIEF ONDER JE NEUS DIE IS GE ANTI DATEERT

  Beantwoorden
  • Hier ook, ben samen gaan wonen op ander adres en eerder opgezegt.. prima wees blij met 100,- boete… hield ik over 44,- dat ze in mei 2020 over zouden maken… je raad het al… moet nu nog wachten..

   tot ik plots bericht kreeg van Hoist fianace ( incasso bureau) dat ik een openstaand bedrag had van 105,- .????? was een termijn maart heel raar want betaalde 150,- en daarnaast aantoonbaar gemaakt via afschrikt dat dit al lang betaald is.
   contact opgenomen met energie direct en wilde mij niets uitleggen hoe het zat doe dat maar via hoist finance werd er gezegt… heb diverse keren gemaild met hen en ook gebeld en hoist fianace weet het ook niet maar heeft wel 3 dreig smsjes verstuurd naar mijn nieuwe woon adres ( vreemd want ze MOGEN niet inzien van gegevens of opvragen!!!!!! das hun 2e fout… maar dat komt straks wel..

   haha heb nu een dreig sms liggen dat ze ander de deurwaarde inschakelen en de kosten verhalen hahahaha.. prima copietjes liggen klaar en zojuist de mail de deur uitgedaan dat ik vol verwachting de dagvraarding tegemoed zie want waar hun het over hebben ben ik niet, ander adres, andre dossier nummer etc….

   energie direct.? wind ernergie MY ASS want zolang je er blijft en je geld weg gooit is er niks aan de hand… maar daarna haahah maar see ya in courd

   Beantwoorden
 37. Voor alle mensen die er ook van houden om voorgelogen te worden en graag van hun geld af willen, net zoals ik, is Energiedirect.nl echt een aanrader! Nadat ik door een medewerken aan de deur werd “geadviseerd”, of eerder voorgelogen, dat ik op basis van mijn gegevens bij hen op mijn termijnbedrag kon besparen, kreeg ik laatst ook nog een leuke onverwachte verrassing van het huis, namelijk een jaarrekening van circa 500 euro. Gelukkig heb ik een contract van 3 jaar en mag ik dus nog even genieten van de ‘fijne’ extra’s van energie incorrect, Super! Nog nooit zo veel negatieve energie ontvangen! Mocht er een adviseur bij jou aan de deur komen, zou ik zeggen grijp je kans!

  Beantwoorden
 38. Vreselijk bedrijf.
  contract vanaf 23 maart 2016. Eerste jaar ging goed. jaar rekening in maart 2017 12 termijnen voldaan. per april 2017 nw termijn bedrag jaarrekening 20 febr 2018 terug te ontvangen 169 euro. wordt niet uitbetaald ze brengen gewoon 12 termijnen in rekening.
  In oktober al aangegeven dat wij per 23 maart naar andere leverancier gaan.
  Nu gewoon eindafrekening ontvangen vanaf 20 februari tot 23 maart 2018. nog recht op 169 euro aftrek op die laatste rekening.
  maar nee mailen helpt niet ze weigeren gewoon de jaar rekening te corrigeren naar 11 termijnen (alle voldaan) er werd gewoon een maand te vroeg afgerekend.
  krijg aanmaning na aanmaning. uitleg per mail gezonden met bewijzen van 11 termijnen betaald vanaf april schijnt niet tot ze door te dringen.
  krijg gewoon weer een mail dat ik de eindafrekening van 225 euro moet voldoen weigeren gewoon hun adm te corrigeren.
  Nooit doen dit vreselijke bedrijf
  ze lichten je gewoon op
  in elk antwoordt wat ik op mijn mails ontvang staat weer een andere naam.

  J.H. van Lierop

  Beantwoorden
 39. Ik word regelmatig gebeld door —— die zich voordoen als mensen van energiedirect.nl, misschien van hunzelf, maar ik sta al jaren in het belmenietregister en heb hier nooit toestemming voor gegeven. Daarnaast geef ik ook ELKE KEER dat ze bellen aan dat ze op moeten houden. Dus ze zijn gewoon strafbaar bezig. Ik word er schijtziek van en daarom ook de zeer negatieve ervaring met hen.

  Beantwoorden
 40. herhaaldelijk telefonisch benaderd. dramatisch slecht ! Veel achtergrond geroezemoes, onduidelijke informatie, steeds haperen , even opzoeken…., even wachten,… Niet luisteren naar mijn commentaar. Verzoek om NIET meer te bellen negeren. Blijven proberen om een bevestiging mijnerzijds los te peuteren

  Beantwoorden
 41. Geachte heer/mevrouw,
  Ik geef de volgende klacht door het betreft Uw Klant die geen echte klant is M.A.Kempers
  Postcode 3708DA huis nummer 29 111 te Zeist geb 19-010 1973.
  Het volgende is gebeurd er wordt op 6 nov een bedrag afgeschreven door Energiedirect voor 25 euro terwijl hij geen klant is Het geheel is volkomen belachelijk hij heeft zich nooit aangemeld na informeren bij Eneco blijkt dat Energiedirect dit heeft gedaan (of een wederverkoper) gewoon schandalig er wordt een verkeerd e-mailadres gegeven wat natuurlijk niet overeenkomt met zijn naam waardoor hij nooit dat contract heeft kunnen bevestigen ik vindt dit gewoon belachelijk dat energiedirect daardoor ook een automatische machtiging heeft aangemaakt zo gaat men om met de gegevens van klanten om hoe kunt u dit doen zonder een bevestiging. Wij storneren dan ook dat bedrag van 25 euro en geef dit door aan de bank dat Energiedirect geen automatische afschrijving kan doen dit doe ik voor mij als mijn zoon u bent dus al 2 klanten in de toekomst kwijt daar wij u u niet kunnen vertrouwen Daarnaast is het zo dat na mijn tel klacht van 19 november blijkt dat de beslissing om het terug te draaien over twee weken kan ik ga hier ook niet mee akkoord ik ik geef deze klacht ook aan de betreffende instanties door

  Beantwoorden
 42. Op de vergelijkingssites “goedkopeenergieengas” en energievergelijking.nl komt energiedirect als goedkoopste uit de vergelijking. Maar bij aanvragen kom je op desite van energiedirect die prijzen niet meer tegen en ben je zeker 100 euro duurder uit. Waardeloos !

  Beantwoorden
 43. EnergieDirect heeft echt de meest belabberde service die ik ooit heb meegemaakt. Er is NIET nagedacht wat er gebeurt als er iemand moet verhuizen die zijn/haar naam op het contract heeft, zelfs niet als de ander er blijft wonen en gewoon dezelfde energie geleverd wilt blijven houden! Ik heb met verschillende mensen aan de lijn gehangen, die mij gewoon domweg niet konden helpen. Het komt erop neer dat ik nu een boete van 100 euro moet betalen + een grote eindafrekening van 250-400 euro heb.

  De huurder die in het huis bleef WILDE gewoon energie blijven krijgen van energiedirect, maar nee dit was ONMOGELIJK. Er werd haar zelfs aangeraden om een andere leverancier te nemen, waardoor ik sowieso met de boete en de eindafrekening zit. En dat zonder met mij als contracthouder te communiceren! Ik heb hier zelf 4x voor moeten bellen om hier achter te komen.

  Kortgezegd: verzin eens een menselijke, klantvriendelijke optie voor een hele normale situatie: de contracthouder gaat weg maar een andere medehuurder blijft. ELKE andere organisatie heeft dit (bijv. wat te doen bij een scheiding). ELKE organisatie heeft hier een menselijke oplossing voor.

  Behalve EnergieDirect. Gewoon alles betalen en niet communiceren. Dat is het motto blijkbaar.

  Beantwoorden
 44. Snap al die negatieve reacties niet goed, ik ben al jaren bij energie direct en ben uiterst tevreden over de service en bereikbaarheid en zeker ook over de afrekeningen die voor mij positief uitvallen!
  Alles duidelijk en overzichtelijk en makkelijk terug te vinden

  Beantwoorden
 45. Stap nooit over naar energie direct…je gaat teveel betalen…zijn echt oplichters.
  Jaarafrekeningen kloppen niet en lichten samen met essent mensen op…

  Beantwoorden
 46. Zijn zeer vriendelijk als ze je wat kunnen verkopen. Maar als je het wilt annuleren proberen ze je agressief te overtuigen dit niet te doen. Uiteindelijk wel snel geholpen. Maar heb er wel een slecht gevoel aan over gehouden. Ik zou me schamen als ik daar zou werken.

  Beantwoorden
 47. Wij hebben een persoon aan de deur gehad die ons een aanbod deed wat uit kwam op 76 euro per maand. Wat een stuk goedkoper was dan ons dan lopende contract van 103 euro per maand.
  Een jaar later krijgen wij een jaarrekening waarop wij even 548 euro bij willen betalen. Na controle blijken wij vrijwel exact verbruikt te hebben wat verwacht was. Alleen bleek het aanbod wat Energiedirect ons aan de deur had gedaan gebaseerd op een veel lager verbruik! wat op geen enkele manier te verantwoorden is. Resultaat is dus dat wij een duurder contract hebben bij energiedirect dan we hadden bij de vorige aanbieder.
  Energiedirect geeft aan geen enkele vergoeding aan te bieden hiervoor. Aangezien we dan zelf het berekende verbruik maar hadden moeten controleren.

  Op een misleidende manier klanten binnenhalen en vervolgens een dikke rekening sturen. dat is wat energiedirect doet!

  Beantwoorden
 48. Bij Energiedirect terecht gekomen omdat deze reclame maakt voor vaste prijzen voor nieuwe én bestaande klanten. Dit voorkomt het jaarlijks “hoppen” van de ene leverancier naar de andere om scherpe prijzen te krijgen. Dit “gehop” zorgt voor veel extra werk (lees kosten) bij de leverancier en kost de consument extra tijd. Helaas toch teleurgesteld in Energiedirect omdat ze zich niet aan deze uitspraak houden want nieuwe klanten krijgen wel degelijk een betere aanbieding dan bestaande klanten. Jammer! Dus nu maar weer overgestapt naar een andere leverancier voor een betere prijs.

  Beantwoorden
 49. Voor een kennis een agressieve verkoper te woord gestaan , hij zou even een prijsgarantie vast zetten zodat de prijs bij Eneco niet meer zou stijgen .
  Met dalen , daal je dan mee .
  De 1e keer moesten we gelijk online tekenen , hij kon niet wachten .
  Het contract kwam per mail binnen en 3 dgn bestudeerd ,we gingen omhoog in de netto- prijs en de contractgever = Energie Direct .
  Het leuke is dat ie zo liegt dat ie het zelf geloofd , kennis zit helemaal niet bij Eneco !
  Maar hij ging de ” zekerheidsgarantie” uit het Eneco contract schrappen , helemaal gratis voor ons
  O wat schrikken wij hier van .
  Wat een leugenaar en wat sneu als je zo aan de kost moet komen .
  Wij hebben het gesprek uiteraard opgenomen : voor het voorkomen van misleidings- doeleinden .

  Beantwoorden
  • Dit zelfde heb ik ook gehad maar dan bij Eneco. We konden zogenaamd een goedkoper contract afsluiten bij Eneco dan we al bij Eneco hadden. Interne verschuiving dus. Helaas kan de aanbieder er niet veel aan doen dat dit soort tussen bedrijven zo werken. Er wordt veel geld tussenuit gehaald door dit soort bedrijfjes. Gelukkig kon Eneco het nog voor ons rechtzetten en heeft deze opdracht geweigerd van deze tussenpersoon/bedrijf.

   Beantwoorden
 50. Gelukkig overgestapt naar een andere energieleverancier. NOOIT meer energiedirect voor mij. Veel problemen. Een onvriendelijke klantenservice. En een hele hoop gezijk. Nooit eerdee meegemaakt bij een andere energieleverancier. Mocht je nog twijfelen.. NIET DOEN.

  Beantwoorden
 51. De klacht
  Ben overgestapt naar energiedirect. Energiedirect heeft het contract te vroeg in laten gaan. Met als gevolg dat ik een boete van 100 euro moest betalen aan mijn vorige energieleverancier. Had aangegeven bij energiedirect alvorens mijn contract was ingegaan dat ik dan niet zou overstappen naar energiedirect. Energiedirect had mij beloofd dat zij de boete zouden betalen. Nu heb ik intussen wel met 10 verschillende mensen van energiedirect contact gehad maar de boete niet ik gewoon zelf betalen. TENSLOTTE IS DE NIEUWE KLANT AL BINNEN GEHAALD. DUS BLIJF WEG BIJ ENERGIEDIRECT.
  De oplossing

  Beantwoorden
 52. De klacht
  Ben overgestapt naar energiedirect. Energiedirect heeft het contract te vroeg in laten gaan. Met als gevolg dat ik een boete van 100 euro moest betalen aan mijn vorige energieleverancier. Had aangegeven bij energiedirect alvorens mijn contract was ingegaan dat ik dan niet zou overstappen naar energiedirect. Energiedirect had mij beloofd dat zij de boete zouden betalen. Nu heb ik intussen wel met 10 verschillende mensen van energiedirect contact gehad maar de boete niet ik gewoon zelf betalen. TENSLOTTE IS DE NIEUWE KLANT AL BINNEN GEHAALD. DUS BLIJF WEG BIJ ENERGIEDIRECT.
  De oplossing

  Beantwoorden
  • Heeelemaal mee eens!!Heb in totaal 4 contracten afgesloten bij energie direct een jaar geleden. Helaas, onwetendheid heeft mij helemaal kapot gemaakt! In Alle 4 de contracten zaten diefstal in.
   Ze zoeken allerlei manieren om je geld af te pakken, als het niet op deze manier is , dan is het op een andere manier!
   IK zou zeggen, gewoon afblijven van deze dieven.Wij, jongeren kunnen het nog in de gaten houden,maar hoe kunnen de oudjes dat? en de mensen die de taal ook niet machtig zijn?
   Is een schande van energie direct, dat ze op deze manier als piraterij geld afhandig maakt en ervan kunnen leven!
   Ennn… let op, ze bieden mensen ook energie aan op een andere naam als aanbieder…Even uitzoeken wie dat is…

   Beantwoorden
 53. Contract loopt binnenkort af. Kreeg nieuwe aanbieding waarbij de vaste leveringskosten ca. 450 0/0 werden verhoogd. Tijdens contact met klantenservice werd mij geadviseerd een andere leverancier te zoeken want ze verdienden niets aan mij. Fijn personeel.

  Beantwoorden

Plaats een reactie