125 gedachten over “Essent”

 1. Ja ik, ik ben ook klant bij Essent. je klikt gewoon op de advertentie, daarna op het tabblad rechts bovenin “Bestaande klant”. Invullen en klaar is kees.

  Beantwoorden
 2. Iedereen zit wel te zeure. Maar essent is gewoon veruit de beste aanbieder. Je moet niet overstappen. Blijf waar je zit. De markt is opgezet door oplichters. Al die nieuwe energiebazen zijn alleen maar geld aan het verdienen over onze rug. Overstappen is niet de oplossing. Verminder je verbruik. Dan kun je ook veel geld besparen. Zeggen je allemaal dat ze de goedkoopste zijn, maar uiteindelijk betaal je gewoon vet veel geld en dan is het al te laat. Dus jongens en meisjes. Blijf gewoon bij essent of nuon of eneco. Deze bedrijven hebben jaren ervarongen en hebben dus ook alles in orde.

  Beantwoorden
 3. Na een vergelijking met Nuon kwam Essent voor mij goedkoper uit. Ik wilde niet naar een goedkope prijsvechter waarvan je maar moest afwachten of de service ook goed is. Essent is betrouwbaar en de grootste leverancier van Nederland. Daarnaast hebben ze ook zeker wel scherpe acties. Ik ben altijd netjes te woord gestaan door de klantenservice en toen ik mijn contract moest ontbinden door verblijf in het buitenland werd dit netjes voor mij geregeld. Zodra ik weer zelf een leverancier nodig heb (zit nu tijdelijk in huur incl.) dan zal ik weer voor Essent kiezen.

  Beantwoorden
 4. Ik ben helemaal niet tevreden over Essent.
  Waarom niet nou het laatste voorbeeld.
  In september 2013 een slimme meter gekregen. Een maal in de twee maanden krijg je van Essent een overzicht, de bedoeling is dat ze van een afstand je meterstand aflezen en daarmee ook je jaarafrekening. Nou dat heb ik geweten, want Essent telt er gewoon nog een paar weken bij! Het verbaast me niet, heb ze ooit met een verhuizing meegenomen, nadat de meterstand in het oude huis was opgenomen, huis afgesloten, moest ik de maand daarop ook nog betalen. Ik zit aan een contract vast maar dat loopt in 2014 af……By By Essent met je achterbaksheid.

  Beantwoorden
 5. slechte service als je een keer bent overgestapt end en weer terug komt kost 8 telefoontjes om alles in goede banen te lijden en dan ben je na alle beloftes en berekeningen nog niets goedkoper uit?

  Beantwoorden
 6. Vanaf oktober vorig jaar gaat opeens alles fout bij Essent. Waarom? Omdat ik het bankrekening nummer gewijzigd hebt. We moesten de jaarrekening betalen, wij hebben dat netjes betaald. Een paar weken later krijgen we het geld teruggestort van Essent. Wij gebeld, nee het klopte allemaal en we hoefden niks meer te betalen. 2 weken later krijgen we een aanmaning + 20 euro boete. Omdat we de jaarrekening niet betaald hadden!!!!!! De mevrouw aan de telefoon leek het niet door haar verstand te krijgen wat er was gebeurd. Ze wilden niet eens de 20 euro boete er af halen. Absoluut ontevreden. Zo behandel je je klanten niet!! Wij gaan sowieso overstappen.

  Beantwoorden
 7. Sinds een half jaar klant en tot nu toe geen problemen mee gehad. Hiervoor zat ik bij de Nuon. Toen ik ging verhuizen heb ik veel gedoe gehad met Nuon. Al met al vond ik de klantenservice niet vriendelijk en weinig begripvol. Ik heb toen de keuze gemaakt om te gaan vergelijken en te bekijken bij welke leverancier ik beter klant kon worden. Uiteindelijk is dit dus Essent geworden. Essent heeft de problemen die ik had bij de Nuon helemaal opgelost en gaven mij daarop ook nog eens een extra korting. Hierdoor was ik van mijn gedoe met de Nuon af en was ik ook nog een een stuk voordeliger uit.

  Beantwoorden
 8. Het is niet altijd even goed zoals ze hier beweren. Toen wij 6 weken van de voren onze verhuizing van Groningen naar Friesland aan Essent hadden doorgegeven gingen wij er vanuit dat alles goed geregeld was. Helaas voor ons was dat dus niet het geval. Er was helemaal niets doorgekomen daar waardoor wij geen energieleverancier hadden op ons nieuwe adres. Hierdoor hebben we 2 maanden moeten betalen voor het oude huis. Ja we hadden wel energie in het nieuwe huis dus we zaten niet zonder energie. Maar de hoofd leverancier of hoe dat ook maar heet was geen Essent, maar Nuon. Dus wij keken nogal raar op toen Nuon ons rekeningen aan het sturen was. Uiteindelijk moesten we overstappen van Nuon naar Essent. Ook dat ging niet geheel vlekkeloos. De overstap was wel bij Essent doorgekomen, maar we hadden nog steeds Essent op het oude adres. Dat werd namelijk niet automatisch opgezegd. We kregen naast de twee extra maandnota’s nog een boete van dik 200 euro omdat we het contract bij Nuon moesten verbreken. Allemaal heel lastig en heel irritant om te regelen. Dus als je ooit eens zou verhuizen naar een andere provincie, vraag dan altijd om een bevestiging van de verhuizing zodat je zeker weet dat alles goed zit.

  Beantwoorden
 9. essent rekent 20 euro voor een email door het een aanmaningsmail te noemen, ook is de site niet up to date zo is het mogelijk dat je daar nog een betalingsmogelijkheid hebt staan terwijl die volgens hun systeem al voorbij is. zo heb ik te maken met het besluit om bij mij de levering te beeindigen terwijl ik de achterstand al betaald heb met alle bijkomende kosten vandien.

  als je belt met de melding dat je al betaald hebt krijg je de reactie `ja de brief is al onderweg die krijgt u volgende week ,daar kunnen we niks meer aan veranderen`. dus geen achterstand maar wel beeindiging van de levering. waardeloos bedrijf, niet intrappen ze hebben daar blijkbaar een ander verdienmodel als de verkoop van energie.

  Beantwoorden
 10. ik heb nog nooit zo een slechte bedrijf als essent meegemaakt
  dus mensen pas op ga niet met essent in zee want ze plukken je kaal ze zeggen dat je niet betaald hebt terwijl je het wel gedaan hebt en bewijzen hebt maar toch 1000 euro teveel betaald dank zei oplichters bedrijf essent

  Beantwoorden
 11. Essent is gewoon een van de betere energiebedrijven. Ik ben zelf na tien jaar van Essent overgegaan naar NLE. Daar had ik ontzettend veel gedoe mee gehad. Vervolgens ben ik van ellende overgegaan naar Budgetenergie. Maar dat was nog erger dan bij NLE. Na veel administratieve rompslomp bij zowel BE als bij NLE heb ik weer gekozen voor Essent. Ik betaal nu een paar tientjes per jaar meer, maar geloof mij maar. Dat is het ruim waard. Je wilt echt geen gedoe hebben met energiebedrijven. Ze zijn aller aardig als je naar ze overstapt, maar als je eenmaal klant bent geworden hoef je nnergens meer op te rekenen. Dat ervaar ik niet bij Essent. Daar werken mensen die veel meer verstand hebben van allerlei algemene zaken. Die kennis is bij de goedkopere energieleveranciers ver te zoeken. Dus mocht je willen veranderen van energieleverancier. Neem dan eerst contact met ze op voor een betere aanbieding. Mijn ervaring is dat Essent er alles aan doet om jou als klant te behouden en daarvoor willen ze best wel een korting geven.

  Beantwoorden
 12. 2 dagen geleden bij de media markt werd me gevraagd of ik geen 225 euro korting wilde , ik kon namelijk via essent korting krijgen.

  ik ben al klant van essent en wilde erover nadenken – de medewerker zei prima.

  vandaag nam ik telefonisch contact op met essent en werd mij duidelijk dat deze actie niet geldt voor bestaande klanten!

  nadat ik via twitter en zelfs de wegcare afdeling navraag deed werd mij verteld dat ik pech heb en dit idd alleen geldt voor nieuwe klanten!

  ik ben teleurgesteld in essent en wil geen klant meer zijn , ik raad alle bestaande klanten aan gewoon op te zeggen als het kan en zoveel mogelijk te shoppen op die manier krijg je het maximale voordeel!

  Beantwoorden
 13. Essent is gewoon een goede en goedkope energieleverancier. We hebben nooit negatieve ervaringen gehad en we waren al meer dan tien jaar klant. Maar omdat we ons hebben laten overhalen door de verkopers van budgetenergie waren we toch overgestapt. We dachten wel even wat geld te kunnen besparen. Mooi niet dus. Achteraf kregen we behoorlijk hoge energierekeningen, zeker niet het bedrag dat ons werd beloofd en een stuk hoger dan we gewend waren bij Essent. Als we de ervaringen mogen geloven op radar en kassa, hadden we nooit naar ze overgestapt.Maar goed, soms moet je de harde les krijgen! Dus hebben met Essent contact opgenomen en we konden gelukkig direct terug overstappen. Essent heeft alles voor ons geregeld. Het mooiste was wel dat we ook nog eens een waardebon hebben gekregen die we konden besteden bij de mediamarkt. We zijn nu weer bij Essent en dat blijven we ook hoe mooi de praatjes ook zijn van de andere energieleveranciers.

  Beantwoorden
 14. Wij zijn klant bij Essent en we zijn nooit overgestapt. Gewoon omdat we trouw zijn aan het oude. Nu waren we laatst bij de mediamarkt voor een nieuwe stofzuiger. Daar werd ons gezegd dat als we klant zouden worden bij Essent, dat we de stofzuiger gratis krijgen. Maar ja we zijn al klant waardoor we de stogzuiger gewoon zelf moesten betalen. Ik vind dat niet eerlijk. Ze hebben aan ons tientallen jaren geld kunnen verdienen. Maar iets aan bestaande klanten geven ho maar. Dat is erg jammer. Ik hoop voor Essent dat ze dit bericht lezen en dat ze hun echte trouwe klanten hierdoor meer gaan waarderen en belonen!

  Beantwoorden
 15. Van 12 november 2013 tot 20 december 2013 had Essent een mooie actie: ZekerheidsGarantie Gas en Elektriciteit Vast met 225 euro retour!Looptijd 1 jaar.
  Ik heb mij daarvoor aangemeld.
  Nu aan het eind van dat jaar blijkt er nergens iets te vinden te zijn over mijn deelname aan deze actie.
  Ik heb mij er destijds telefonisch voor aangemeld.Er is mij toen verzekerd dat ik dit bedrag terug zou krijgen met de jaarafrekening.
  Nu na diverse malen telefonisch contact met de klantenservice en de klachtenafdeling werd mij verteld dat ik 100% zeker dit bedrag NIET krijg.
  Ik ben met stomheid geslagen!
  Zijn er meer klanten van Essent die dit is overkomen?Dat zou ik graag willen weten.
  Reden genoeg voor mij om Essent te verlaten met een zeer bittere nasmaak!

  Beantwoorden
 16. Vandaag werden we benaderd door een concurrent van Essent. Maar gelukkig hebben we dat niet gedaan. Want er zijn maar weinig goede ervaringen. Nee, wij blijven lekker zitten waar we zitten. Gewoon bij Essent.

  Afz Peter (een tevreden klant van Essent)

  Beantwoorden
 17. Hallo.

  Een aantal weken terug heb ik bij de Mediamarkt een laptop gekocht. Hierbij zat een actie met Essent. De verkoper vroeg of ik het verhaal van wou aanhoren en dit vond ik wel prima. Ik woonde op dit moment sinds 2 weken bij mijn vriend in en regel niks als het gaat om energie etc. Ik wist niet eens bij wie wij zitten. Ik vertelde deze meneer van Essent dus ook direct dit verhaal, en dat ik absoluut niks wil afsluiten vanwege deze reden. Meneer vertelde dat dit geen enkel probleem was en ik vroeg of hij dus informatie kon sturen naar mijn e-mail. Dit met de reden dat ik het thuis aan mijn vriend kon laten lezen en zien of hij interesse had. Nu komt het.. Meneer had wel even al mijn gegevens nodig om mij dit te kunnen sturen, dus ik zei al direct; ‘nou meneer daar ben ik niet zo van, ik geef niet zomaar mijn gegevens’. Meneer garandeerde mij dat er niks met mijn gegevens zou gebeuren, dus er werd niks afgesloten.. Maar anders kon hij mij de informatie niet sturen. Ik vertrouwde deze man hierna en geloofde zijn verhaal (dom) en heb de nodige gegevens laten invullen. Na het invullen vertelde hij mij dat ik nadat ik de e-mail had ontvangen binnen 14 dagen moest reageren anders gelde de actie bij de mediamarkt niet meer (je kreeg een tegoedbon). Dus ik kom thuis en vertel dit aan mijn vriend. Hierop zegt hij; wij zitten bij Nuon en daar zitten we goed dus ik hoef dat niet door te lezen. Antwoord wat ik had verwacht dus Essent is niet interessant. Zoals belooft kreeg ik een mail, maar deze heb ik lekker gelaten voor wat het was (ik heb het nogal druk en omdat het toch niet interessant voor ons was lekker zo laten staan). Afgelopen weekend kreeg ik weer een mail van Essent, of ik mijn meterstanden wel wou doorgeven? Uh hoezo meterstanden? En ik zag ineens het woord ‘klant’ staan, uh hoezo klant?! Dus ik lichtelijk in paniek en ik kon natuurlijk niet direct bellen want het was weekend.. Blijkt dat deze meneer van Essent mij 2 pakketten heeft aangesmeerd op een misleidende wijze! Ik had nog nooit van de productnamen gehoord nota bene! En het erge is nog dat het hele verhaal wat hij vertelde lijnrecht tegenover staat wat er in de mail stond. In de mail stond namelijk een aanmeldingsbevestiging en dat ik 14 dagen bedenktijd had om het eventueel te annuleren! Deed ik dit niet binnen 14 dagen dan stond het contract vast! Ontzettend in paniek maar in het contract stond wel dat 20 december de ingangsdatum zou zijn van de overeenkomst.. dus we besloten maar direct vandaag te bellen.

  dus bellen met de klantenservice, verhaal gedaan… Zij was vol begrip en vond het raar wat er was gebeurd, dit zeggende door haar kreeg ik het idee dat het allemaal goed zou komen want dit kan natuurlijk niet! Mevrouw moest contact opnemen met een andere afdeling dus ik moest in de wacht staan, prima want ik voelde me al wat gerustgesteld! ‘Ja hallo mevrouw ik heb even met iemand gesproken’.. ‘u heeft niet gereageerd binnen 14 dagen dus ik kan het niet meer voor u annuleren, tenzij u 125,- per pakket als boete betaald dan kunnen wij alles opzeggen. 2 pakketten x 125,- is dus 250,- betalen terwijl ik ben opgelicht!! Heb mevrouw gelijk duidelijk gemaakt dat dit absoluut niet betaald gaat worden en dat ik door die medewerker ben opgelicht.. Ik doordrammen en dus nam ze weer contact op met een andere afdeling, en deze afdeling gaat het nu uitzoeken en belt mij binnen 2 dagen terug.. Dus ik dacht prima, en vroeg nog even wat zij dan precies gingen uitzoeken. En de mevrouw aan de telefoon zei toen ineens; ‘ja maar mevrouw, u heeft toch wel papieren meegekregen en getekend?’ dus ik zeg: ‘papieren? getekend? ik heb helemaal niks! ik zou namelijk ALLEEN een informatiepakket krijgen!’ nou dit was toch wel heel raar en dit zou ze dan ook noteren. Waarop ik nog zei: ‘ kan het ook zijn dat de medewerker zich vergist heeft in het formulier? i.p.v. een informatieformulier een aanmeldformulier?’ Nou dit kon ja…
  Andere mensen hier ervaring mee en eventueel tips?

  Beantwoorden
 18. Bij mijn bezoek aan Mediamarkt is mij onder valse voorwendsels een contract voor 3 jaar aangesmeerd.
  Dit met als lokkertje tegoedkaarten van € 150.
  Volgens de Essent medewerker waren hun tarieven lager dat wat ik nu betaal bij EON.
  Bij controle achteraf zijn deze minimaal 5% hoger.
  Volgens de klantenservice kan ik het contract allen beeindigen als ik € 250 betaal en de € 175 terugbetaal.
  Wat betreft de € 175 vindt ik dit terecht.
  Dit soort overvallen in een electronicazaak vindt ik
  grove misleiding

  Beantwoorden
 19. Mijn klacht gaat net zoals Mariska over misleiding bij de mediamarkt Heerlen !!
  Was gisteren in mediamarkt Heerlen en werd daar tijdens de aankoop van een nieuw wasmachine aangesproken door een medewerker van essent . ik gaf aan dat we al essent hebben en dacht zo er van af te zijn , de man vroeg mijn postcode en gaf aan dat ik €100 per jaar te veel betaalde volgens hem.
  Ik gaf aan dat ik er niet overging en dat mijn man thuis was hij gaf toen aan een informatiepakket via mail door te sturen echter bij thuiskomst had ik geen informatiepakket in de mail maar een heel nieuw contract gekregen wat helemaal niet zo voordelig is als de man zei en waar ik ook nog eens 5 jaar aan vast hang . Hierop meteen de medewerker gebeld van essent in Heerlen en hem gezegd dat ik geen nieuw contract wilde en dat ik info toegestuurd zou krijgen op mijn vraag of hij een annulering kon sturen was zijn antwoord dat hij dat niet kon regelen en dat ik dit maar zelf moest regelen met de klantenservice . Dit laatste is toch te gek ik zou info krijgen maar nu moet ik regelen dat ik geen nieuw contract ga krijgen waarvoor ik helemaal niet gevraagd heb . Dikke onvoldoende voor de misleiding van Essent medewerker lees daarnaast bij andere klachten ook steeds de naam mediamarkt vallen ook voor hun een dikke onvoldoende als ze dit blijven toestaan van Essent in hun winkels

  Beantwoorden
 20. Ik heb hier de brief van essent, er staat dat de ze de opzegvergoeding binnen 6 weken na ontvangst van de documenten zullen overmaken, en niet bij de jaar afrekening. ben benieuwd.

  Beantwoorden
 21. Afgelopen week bij de Mediamarkt in Breda geweest en idd een mooi verhaal gehoord over Essent, ben overgestapt met de verzekering dat mijn huidige energieleverancier mij max 125 euro boete kon geven en die zou ik terugkrijgen van Essent. Nu ontvang ik een boete van de Nederlandse Energie Maatschappij van 250 euro, 1x 125 euro voor elektra en 1x 125 euro voor gas. Ik heb direct een klacht ingediend bij Essent want dit was niet de afspraak waarvoor ik getekend heb bij Mediamarkt, is nog iemand met deze ervaring??

  Beantwoorden
 22. Vorig jaar bij Mediamarkt in Almere aangesproken door medewerker van Essent. Bij berekeningen bleek ons maandbedrag uit te komen rond 40 euro. Nu na 1 jaar moeten we rond de 300 euro bijbetalen terwijl we het gebruik hebben dat we indertijd hebben opgegeven en verdubbeld ons maandbedrag. Het kado wat we kregen is dus een sigaar uit eigen doos.

  Beantwoorden
 23. Vorige maand was ik in de Media Markt Zaandam, waarbij ik werd aangesproken door een Essent Medewerker. Die ging voor mij een vergelijking doen en kwam tot de clussie dat ik bij Essent veel goedkoper zou uitkomen dan momenteel bij Nuon, daarnaast kreeg ik ook nog een cadeaukaart van 225 euro. Win win situatie dus. Nu blijkt dat ik alleen al voor electriciteit 250 euro achteruit ga. Dan heb ik het nog niet eens over het gas gehad. Daarnaast is mij verteld dat ik na een jaar kan opzeggen, maar daar is niet bij verteld dat ik dan mooi een overstapboete moet betalen. Dit is pure oplichterij!!! Klanten worden niet voorzien van de juiste informatie en dat is een slechte zaak. Uiteindelijk betaal je de korting zelf plus nog wat extra’s

  Beantwoorden
 24. Ik werd in de Mediamarkt Cruquius benaderd door een medewerker van Essent.
  Omdat ik al klant was bij Essent vertelde ik dat ik geen interesse had. Vervolgens kreeg ik een mooi verhaal te horen over dat ik korting zou kunnen krijgen als ik een lang contract aan zou gaan. Ik heb meerdere keren verteld dat ik in een lang contract geen interesse had. Vervolgens zou hij me vrijblijvend een offerte sturen.
  Nu blijkt deze vrijblijvende offerte ineens een contract te zijn die ingaat als je niet antwoord op dat mailtje wat je krijgt.
  Eigenlijk toch ook best triest als je je eigen klanten in de maling aan het nemen bent.
  In de mail die hun sturen staat als onderwerp “hartelijk dank voor u energieaanvraag” Dat klinkt toch niet als de aanhef voor een vast contract
  De klantenservice van Essent zegt ook gewoon dat hun verkopers zich aan het protocol houden en dat ik een leugen verkondig. duim omlaag voor deze oplichters.

  Beantwoorden
 25. Wij zijn al jaren klant bij Essent, ondanks veel ellende met een verkeerde rekening van duizenden Euro’s, zijn we nog nooit overgestapt. Gewoon omdat we graag bij het vertrouwde blijven. Nu hebben we echter gekozen voor een energiecontract via de gezamenlijke inkoop van Eigen Huis. Op 13 juli meterstanden doorgegeven en netjes opgezegd bij Essent. We kregen een jaarafrekening op 17 juli waar we meer dan 240,- Euro retour kregen. Op 18 juli begint de nieuwe leverancier. We hadden minder verbruikt dan in rekening gebracht.

  In augustus kwam de eindafrekening meer als 360 Euro bijbetalen. De helpdienst medewerkster kon via optellen en aftrekken verklaren waarom er het bedrag van mijn rekening werd afgetrokken maar een fatsoenlijk antwoord op het hoge gebruik in augustus (terwijl het contract al vanaf 18 juli bij onze nieuwe leverancier is in gegaan)had ze niet!

  Beantwoorden
 26. Jaren lang klant geweest bij Essent. Nooit eerder een probleem gehad, tot begint dit jaar. Dit probleem had twee kanten.

  Na aanleiding van de eindafrekening 2013/2014, wilde ik mijn maandelijkse betaling na beneden bijstellen. Al een aantal jaren was het verbruik dusdanig gedaald (kreeg dus jaarlijks fors geld terug), dat ik van mening was dat ik best wel (fors)minder kon gaan betalen per maand. Daarbij kwam ook dat mijn gezinssamenstelling fors gewijzigd was (alle kinderen de deur uit). In essentie kwam de reactie van Essent erop neer, dat zij er weinig van wilde weten. De 50 euro die ik minder wilde betalen werd maar 20. Resultaat nu is dat ik nu weer dik 500 euro terugkrijg. Dit is natuurlijk niet erg, maar het is wel geld wat je maandelijks voor andere zaken kunt gebruiken.

  Begin dit jaar kwam ik een beetje knijp te zitten met de financieen. Over de maandelijkse betaling (ging over de maand Januari) is tussen mij en Essent contact geweest en een afspraak gemaakt wanneer dit bedrag overgemaakt zou worden. Dit bedrag heb ik dus keurig netjes overgemaakt en wat schetst mijn verbazing, ze drukken er toch nog gauw aanmaningskosten 20 euro (dus na de gemaakte afspraak) er bovenop. Dit is absoluut niet netjes. Ik was en ben niet van plan deze extra 20 euro te betalen.

  In augustus ben ik overgestapt naar een andere leverancier. Dus dan krijg je het verhaal over de eindafrekening. Volgens de eindafrekening zou ik 526 euro terugkrijgen en dat zou de 15e september aan mij betaald worden (stond op de eindafrekening). Dus dan zou je ervan uit kunnen gaan dat het bedrag op de 16e of de 17e op je rekening staat. vandaag (de 18e) stond het er nog niet op. Dus heb ik even gebeld met Essent. Uit dit gesprek bleek dat dit bedrag helemaal nog niet was overgemaakt en de reden waarom was ook onduidelijk. Wel was duidelijk dat Essent kon weten dat dit bedrag niet de 15e overgemaakt zou worden, maar later. Hiervan had Essent mij een kennisgeving kunnen sturen, dat zou dan wel zo netjes zijn geweest.

  Ik ben nu overgestapt, via een collectief. De conclusie die ik voor mij zelf moet trekken, door al die jaren dat ik trouw ben gebleven aan Essent, een dief ben geweest in mijn eigen portemonnee. De tarieven voor gas en stroom zijn fors lager (echt fors). De tarieven voor leveren van gas en stroom zijn ook fors lager (echt fors).

  Mijn conclusie die ik moet trekken over Essent is, dat dit een hele dure organisatie is en op alle onderdelen een fors verdien model heeft. Voorbeeld veel hogere tarieven voor stroom en gas, het leveren van gas en stroom is Essent dik 40% duurder. Een aanmaning die 20 euro kost (dit is een vorstelijk bedrag) en dan wordt deze ook nog via de mail verstuurd.

  Beantwoorden
 27. Een rekening die nog open stond en duidelijk t bedrag in termijnen besproken,achteraf een brief voor een afsluiting.Telfoontje gepleegd,ja mevrouw helaas kan ik niks voor u doen,paar opties opgelegd,maar nee hoor,als ik me dus weer zou moeten laten aansluite zou ik waarborgsom van 645r moeten betalen.Nou essent bedankt,maar dit ga ik natuurlijk niet doen.Beetje jammer als vaste klant jaren lang,en dan op deze manier te worden bedankt

  Beantwoorden
 28. mensen maak dat je wegkomt bij essent het zijn dieven. ze zorgen er wel voor dat je aan maling krijgt. ze hebben altijd wel een smoes om je 20 euro te laten betalen.en mooie praatjes bij media markt maar het zijn alleen maar leugens. als je bij essent blijft kom je zeker in de schulden. ik zit nu bij een andere alleen maar lof.:-)

  Beantwoorden
 29. Ik heb gewerkt voor Essent en zag dingen gebeuren die niet konden i. Het dagelijkse normale leven!!!!Op eindfacturen van concurrentie hadden wij alle informatie van klanten die aangesloten waren bij verschillende andere organisaties.Doordat wij mensen contacteerden met behulp van eindfacturen waar alle info opstond konden wij de mensen in de Maling nemen en automatisch laten klant worden.
  Mensen gingen in op ons voorstel door de info die ze te horen kregen van ons onder druk en wel met gekopieerde info van dergelijke eindfacturen van concurrenten.

  Zoveel klanten kunnen oplichten via eindfacturen maar door niet bekomen van mijn loon ben ik het afgetrapt!!!!Was voor Essent aan het werk in Marokko voor een Nederlandse zaakvoerder Dhr.talal Redouan die weet wat oplichten is!!!!!

  Ook werden nadien de gekopieerde informatie doorverkocht naar andere callcenters die dan op hun beurt voor hun producten mensen oplichten en bestelen!!!!Essent en NIC zijn samen met hun onderaannemingen oplichtingsbedrijven….Kijk hoeveel slachtoffers ze dagdagelijks maken vanuit hun callcenters!!!!

  Beantwoorden
 30. Essent is misleidend bezig. Op de 21e van de maand sturen zij via de mail een termijnnota met de factuurdatum van de 27e van de maand.
  Onderaan de mail plaatsen zij opvallend het bericht van DIRECT betalen per Ideal. Als je verder leest staat wel in de mail dat je 14 dagen de tijd hebt om de factuur te betalen.
  Als je belt met de klantenservice krijg je het verhaal dat de facturen 6 dagen onderweg zijn naar de klanten die de factuur niet via de mail ontvangen en dat in deze tijd. Mocht je door de “aanmaning” onderaan de mail de factuur direct betalen en staat er nog een factuur open van het lopende termijn krijg je netjes een telefoontje van Essent dat je terstond de factuur van het lopende termijn moet betalen met de dreiging van € 20,00 incassokosten.
  Kortom misleidend. Bij de klantenservice krijg je te horen dat zij de betaling niet kunnen boeken op de nog openstaande nota. Wat ze wel kunnen is een mail sturen van een termijnnota met een datum in de toekomst. Deze klacht neergelegd bij Essent middels een klachten-formulier en nu maar rekenen op een coulance. De € 20,00 ga ik niet betalen. De klantenservice geeft aan dat het dan weleens ergens verrekend gaat worden. Voor mij dan einde als Essent als energieleverancier.

  Beantwoorden
 31. Wie een energiecontract afsluit bij ESSENT, moet er rekening mee houden dat ze in zee gaan met een partij die Chantage en Misleiden in hun DNA hebben zitten. Dat blijkt uit de manier waarop hun contracten en procedures in elkaar steken.

  Misleiden want de kosten vallen ca 15% hoger uit dan word voorgespiegeld. Chanteren want contractwijzigingen worden geblokkeerd door boeteclausules die door 99% van de mensen niet worden opgemerkt tijdens het tekenen.

  Even concreet mijn geval: Ik trek in bij mijn partner. Zij heeft reeds een energiecontract, dus mijn eigen contract moet opgezegd worden. ESSENT brengt nu een boete van 125 Euro in rekening wegens opzeggen binnen de contractperiode.

  Wat ESSENT hiervoor als oplossing aandraagt, is dat je de energieleverancier van je partner opzegt en hen daarvoor in de plaats energie laat leveren: een duidelijk geval van chantage.

  Dat een boete bij voortijdig opzeggen van een contract niet noodzakelijk in rekening gebracht hoeft te worden, blijkt wel uit het feit dat ik ook inboedelverzekering (Unive), Internet en televisie (Ziggo), huur (De Alliantie) allemaal zonder problemen en rare boetes heb kunnen opzeggen.

  En ik geloof best dat wat ESSENT doet allemaal legaal is, zal juridisch geen spelt tussen te krijgen zijn. Kortingen, tegoedbonnen van Mediamarkt of andere fopzooi, die je door deze boete dus gewoon zelf betaald, is in gewone mensentaal natuurlijk wel misleiding.

  Het enige wat ik nu kan doen is mijn verhaal hier plaatsen en hopen dat er daardoor op zijn minst een paar mensen afzien van het in zee gaan met ESSENT. Damage control bedrijfjes hoeven ook geen contact met mij op te nemen, dit verhaal blijft staan en ik hoef de 125 Euro niet terug.

  Gr,
  Daan

  Beantwoorden
 32. Helaas in de maling genomen, en in de “mediamarkt truc” getrapt (direct kassakorting). Bij dat afsluiten werd als antwoord op mijn expliciete vraag geantwoord dat het huidige kostenniveau gehandhaafd zou blijven, als mijn verbruik dat ook zou blijven (en dat is het geval). Bij mijn vorige energieleverancier zat ik op een maandbedrag van 165. Bij Essent ging dat direct omhoog naar 200. Na een paar maanden ging het termijn bedrag voorstel mbv de Verbruiksmanager weer omhoog, “om te voorkomen dat u moet bijbetalen”, naar ongeveer 225. Het bedrag per maand werd dus enorm veel hoger (van 165 naar 225, dat is 36% !) dan beloofd werd door de Essent verkoper in de Mediamarkt. Dit is MISLEIDING !
  Ik ben gaan rekenen en inmiddels overgestapt naar Greenchoice (maandbedrag meteen terug naar 175, op hun berekening van te verwachten verbruik), de tarieven bij Essent zijn dus gewoon hoger.

  Ten tweede werd door de verkoper ook aangegeven dat eventuele boete 50 euro zou zijn. wat schets mijn verbazing dat op de eindafrekening dat blijkt dat het 75 euro is (contract tussen 1,5 en 2 jaar rest looptijd), PER PRODUCT ! Dat kwam totaal op 150 Euro .
  Ik heb deze klachten ingediend, maar geef hierbij aan:

  Essent is misleidend bezig
  Essent is te duur.
  Blijf weg van Essent!

  Beantwoorden
 33. Als je geld en tijd teveel hebt, moet je bij ESSENT gaan.
  Verkoper die bij Mediamarkt staat om Essent aan te prijzen is alleen maar list en bedrog.
  Wil je verhaal halen bij ESSENT wordt je behandeld als oud vuil.
  Zo komt Essent aan zijn klanten diep triest.

  Beantwoorden
 34. Essent zijn puur oplichterij k zit al 6 jaar bij oxio nooit problemen altijd rond 500 euro kreeg k terug nu mij eindafrekening is gekomen van dit jaar
  Staat er Door u te betalen 375. Belachelijk energie maatschappij
  Eerlijk waar mensen vermijd die waardebon bij media markt
  Nooooit doen

  Beantwoorden
 35. Essent is waardeloze oplichters organisaties, wel leuk bij de media markt je overhalen om klant te worden want dan betalen ze 175 euro aan cadeau bonnen, maar ben je dan eenmaal klant dan betalen ze niet de cadeau bonnen en ook de overstap boete van 100 euro van budget energie weigeren ze te betalen terwijl dat wel overeen gekomen is, en dan ga je bij hun weg dan krijg je een overstap boete van 250 euro, en ga je verhaal halen dan is het de klant zijn probleem en weigeren ze iets te doen, en ook zou de rekening lager zijn kwa gebruik als je naar hun overstapt maar dat blijkt ook niet waar want hij is juist fors hoger.

  Oplichters en niks anders.

  Beantwoorden
 36. Wij werden benaderd door de Essent. Wat bleek dat we ruim 50 euro per maand goedkoper uit zouden zijn met een 3 jaar vast contract. Met als resultaat de eerste jaarafrekening 677 euro bijbetalen!!
  Deze rekening maar in 1 keer betaald.

  Alles vanaf het begin op automatisch incasso gezet, dat ging 1,5 jaar goed. Tot ik oktober zag (online) dat er iets niet goed ging. Netjes gebeld dat de rekening niet afgeschreven was. Ik had dus 2 maand achterstand.

  Vanwege deze dure maand maar een betalingsregeling afgesproken. Deze was oke. Tot ik post kreeg de 3e maand was er ook even bij op gedrukt terwijl ik nog lang niet bij de datum van de termijnbetaling was, en binnen 2 weken betalen. Ik mocht blijven als klant. Maar wel met een waarborgsom van 600 euro!! in totaal een rekening van ruim 1200 euro. Nee bedankt Essent. Per morgen ben ik overgestapt. Geen dreigbrieven en onnodige kosten meer van jullie, omdat jullie de zaken niet op orde hebben!

  Beantwoorden
 37. ook idem dito op zo een valse manier werd ik in de media aangesproken door Essent medewerkers.
  na het vergelijken van mijn energie kosten zou ik dan bij Essent goedkoper uitkomen. daarnaast was het volgens de medewerker het beste om een drie jarig contract af te sluiten. Ik kon volgens hem na een jaar al kosteloos opzeggen. Mooi niet! Nu een later betaal ik twee keer zo veel geld en ik moet een boete betalen als ik over wil stappen. Dik genaaid en weet geen raad hier mee. dat Essent hier mee weg kan lopen in een rechtstaat als Nederland snap ik niet. Weet iemand een oplossing voor mij wat dit pik ik niet. voel me bedrogen.

  Beantwoorden
 38. Essent, een grote oplichtersbende. Mijn vader van 87 jaar een contract door de strot geduwd van 5 jaar. Was nooit verteld dat hij een contract van 5 jaar kreeg, was zelfs gezegd dat hij elk moment kon stoppen. Mooi niet dus, gewoon misleidend en een oude man oplichten. Dat is Essent dus ook.

  Beantwoorden
 39. mijn vrouw is opgebeld door Peter Werkhoven van Essent! Mijn vrouw gaf aan Peter Werkhoven om de informatie te mailen omdat ze niks beslist zonder mijn man. Meneer zegt dan vullen we de gegevens in van u man en mag u man zelf bevestigen. Mijn vrouw vond het prima. In de avond belt die gestoorde gast via zijn mobiel op dat we de aanbieding moeten bevestigen anders kan hij de lage tarieven voor ons vasthouden. Plus dat de aanbieding morgen niet geldt. De bevestigen was om de aanbieding vast te houden. Volgende dag krijg ik een mail van Essent met de datum van levering. Mensen laat dit een waarschuwing zijn ik zit door Peter Werkhoven in de shit!!!! Ik heb een boete moeten betalen van mijn bedrijf en thuis adres!!! Essent is niet te vertrouwen, volgens mij worden die gasten ingehuurd zoveel lawaai daar. Hoe kan die gast überhaupt slapen!! Mensen in schulde brengen.

  Beantwoorden
 40. Blijf ver weg bij Essent sinds de noodgedwongen overstap vanuit RWE alleen maar ellende al enige jaren! Komen afspraken en beloften totaal niet na! Wat een ellende met dat bedrijf! Wees gewaarschuwd!

  Beantwoorden
 41. bij de mediamarkt een contract afgesloten voor zowel mijn garage als huis. dit was vorig jaar februari.

  Nu de eindafrekening gehad van het huis 1000 euro bijbetalen en van de garagebox 845 euro bijbetalen.

  Voorheen bij eneco kregen we altijd geld terug.

  Essent mag mij weleens uitleggen hoe het kan dat ik in mijn garage voor bijna 1000 euro kan verbruiken met 3 led lampjes die misschien een half uur per week branden en dan 2700 kw/u verbruikt heb in een jaar terwijl de gemiddelde garage hier in de straat op 100 kw/u in een jaar zit.

  En dan mij vertellen dat de fout bij eneco ligt mijn vorige leverancier omdat die rekeningen niet kloppen en ik toen te weinig heb betaald.

  punt 1: lijkt me stug dat mijn rekening 3 jaar op rij niet goed was bij eneco kan niet.
  punt 2: als ik alle lichten laat branden het hele jaar in mijn garage kom ik nog niet aan zo’n bedrag.
  Punt 3: als ik toen te weinig zou hebben betaald zou eneco wel een rekening moeten sturen niet essent.

  na het bellen met essent konden zij mij alleen een betalingsregeling aanbieden van 200 in de maand dit kunnen wij gewoon absoluut niet voor elkaar krijgen.
  hun reactie was ja je moet maar kijken hoe je dat bij elkaar krijgt. HOE DAN me kinderen geen eten geven want ja sorry essent wil geld waar ze geen recht op hebben. sorry essent maar val dood.

  wat een vuile oplichters ik blijf vechten en mooi niet dat jullie zoveel geld van mij krijgen.jullie hebben het recht er niet op.

  Beantwoorden
 42. Ik ben op een doordeweekse avond om 21.00 uur gebeld door Essent, ze hadden een aanbiedeing.
  Echter wilde ik dit niet maar ze bleven aandringen, zodat ik zij dat ik het contract voor een jaar wilde maar dan wel zakelijk. Ze deelde mijn mede dat ik dan een goedkoop bedrag per maand kwijt was en ik de btw kon terugvorderen als het op mijn bedrijf zou komen.
  Nu heb ik de eerste factuur en een overeenkomst ontvangen ik ben veel duurder uit en het contract is op 3 jaar gezet. het zijn oplichters met mooie praatjes. Wil ik terug dan moet ik een boete van €.200,- betalen. mensen pas op blijf weg bij essent de oplichters.

  Beantwoorden
 43. Ik heb voor de jaarafrekening van 2014/2015 een betalingsregeling getroffen van 3x 155euro.
  Ik heb gelijk de eerste termijn betaald. De tweede termijn is ook ruim op tijd betaald.
  Er is een fout gemaakt bij de betaling van de 2de termijn. Mijn partner heeft per ongeluk het betalingskenmerk verkeerd ingevuld. Gelijk na de betaling heb ik Essent gebeld en verteld dat er 155 euro is overgemaakt maar dat het betalingskenmerk niet juist is.
  Dame aan de telefoon heeft me gezegd dat dit geen probleem was omdat het bedrag en alle andere gegevens wel juist waren. Leugen 1. Als zij mij daar eerlijk had verteld dat Essent van de situatie misbruik gaat maken had ik niet geaarzeld en alles in 1x betaald.

  paar weken later sturen ze iemand naar m’n huis die een dreigkaartje achterlaat met dreigementen over afsluiting en extra kosten ed. Dit terwijl er dus netjes werd betaald. Dame van Essent heeft me dus mooi voorgelogen want mijn betaling eerder werd als voorschot gezien door Essent. Ik heb die persoon van het dreigkaartje gebeld en de situatie uitgelegd waarbij ik ook heb gezegd dat ik GELIJK weer ging betalen omdat ik het zonde vind van extra aanmaningskosten. Hij kon me heel blij vertellen dat er al 40euro bij is gekomen. Na druk op hem gezet te hebben omdat Essent verkeerd bezig is heeft hij me beloofd om Essent te bellen en mij terug te bellen. Belt die me in 2min terug met ; nee die aanmaningskosten blijven!
  Heb alle gesprekken met hem en de dame van Essent aan de tel trouwens opgenomen via een simpel programma op de gsm.

  Ik stel hem voor om de rest maar gelijk op te lossen en dat ik 200euro gelijk na het gesprek ga betalen en de overblijvende 200euro. Dit is dus niet alleen de eindejaar afrekening maar ook een voorschot op een voorschot omdat mijn eerdere betaling als anderhalve maand voorschot hebben berekend.
  Leugen 2 : Meneer aan de tel lijkt erg blij met de oplossing en zegt mij dat als ik 200euro overmaakt alles weer ook is en dat ik de overblijvende 200euro voor het einde van de maand kon betalen.(Ook dit gesprek is dus opgenomen). Ik heb dus na het gesprek ook 200euro overgemaakt.
  Vandaag 30-3-2016 heb ik ingelogd op mijn Essent om de overige 200euro te betalen en ja hoor nog meer aanmaningskosten. Lekker he , Essent. Zelf fouten maken en liegen waardoor jullie extra misbruik van de situatie kunnen maken.

  Ik heb dus zojuist de “dreigbrief heer” gebeld om hem te vertellen dat er alweer extra kosten bij zijn gekomen voor de 3de keer terwijl ik betaald heb. En dat het nog geen einde maand was zoals hij heeft aangegeven.
  Nu word meneer opeens anti Essent en verteld die me hoe slecht Essent wel niet is met dit soort situaties. Alsof hij mij niet heeft voorgelogen en valse afspraken met me heeft gemaakt.
  Hoe langer het gesprek heeft geduurd hoe brutaler de Essent medewerker werd en hoe onnozel hij dan ook even een paar keer tegen me zegt dat ik maar op tijd moest betalen. Dit dus terwijl ik op tijd had betaald met een verkeerd kenmerk en dat de essent medewerkster me heeft verteld dat dit geen probleem zou worden.

  Maar goed dat ik gesprekken waarin zoveel word gelogen en waarin de brutale anti-essent medewerker essent zwart maakt automatisch opneem. Kan nog leuk staan later als link op reviews over essent die ik ga plaatsen.

  Ik heb essent gebeld zojuist en gevraagd wat de kosten gaan worden als ik vertrek. Weer 150euro.
  Nou die krijgen jullie ook want vandaag ga ik naar andere aanbieders op zoek.

  Ik heb alles maar betaald zodat ze niet nog meer misbruik van de situatie kunnen maken.
  Ik heb dus 3x voor niets aanmaningskosten gehad. En weet ik veel hoeveel extra kosten nog.
  Waardeloze service en medewerkers.

  Beantwoorden
 44. Ik heb hele slechte ervaringen met Essent vanwege hun agressieve verkooptechnieken. Ze boden mij vrijblijvende offertes aan en belden vervolgens na, dat ik hun aanbieding moest open klikken. Hiermee bevestig je, dat je akkoord gaat met hun aanbieding en als je niet binnen 2 weken opzegt, zit jij aan de contracten vast. Alleen met een opzegvergoeding kom je er van af. Het is een boevenbende daar. Blijf daar weg, beste consument.

  Beantwoorden
 45. Ik heb zeer slechte ervaringen met Essent. Alleen bij het betalen van annuleringskosten kan ik van hun contract af. Het is echt tuig bij Essent, de gehele Klantenservice. Ze zijn zeer goed geïnstrueerd daar, blijven netjes, maar alles is gericht op het financieel uitkleden van klanten.

  BLIJF WEG BIJ ESSENT !!!

  Beantwoorden
 46. I recognize you stories. I worked for Essent a while and can confirm that Essent is an awfull company to work for and for their customers. Essent is not going well so they need the money to cover their losses. The culture to to agressively get customers in. Essent has lawyers, who advices them what is possible within the borders of the law. The whole company culture is dispacable. I am glad I left the ccompany.

  It is not right how Essent deals with their customers.

  Beantwoorden
 47. Vandaag 17 mei heb ik contact gehad met jullie klantenservice over een eventuele overstap naar een andere leverancier. Ik heb gesproken met Maikel. Kijk en luister het maar na want al jullie gesprekken worden opgenomen i.v.m. juridische verplichtingen!! Hij deed mij in dat gesprek een aanbod. Ik zei oké daar moet ik even over denken. Ik kon hem terugbellen zei hij en kon ook nog eens kijken op de site gaslicht.com bij de andere aanbieders(luister het opgenomen gesprek maar na) Ik bel terug na 20min en vraag naar hem. Hij is in gesprek en krijg een Nienke aan de telefoon die van niets weet. Ze zou hem terug laten bellen. Om 16.30 bel ik maar weer terug en krijg weer iemand anders aan de telefoon. Zei wil mij over laten sluiten bij Essent.Ik zeg dus dat ik een ander aanbod heb gehad van Maikel de Wit maar die is in gesprek zegt ze. Ze zal hem binnen 10min terug laten bellen. Maar helaas na 10 min nog niets gehoord…ofja 2x ging de thuistelefoon over en toen werd er opgelegd! Toen maar weer zelf gebeld. Toen kreeg ik een jongeman/man aan de telefoon.Hij draaide ook weer om het hele verhaal heen en zei dat hij intern aan het chatten was met Maikel en dat hij het druk had, en dat er een mis communicatie was. Hij zou proberen om Maikel vandaag nog terug te laten bellen en anders morgenvroeg om 9.00 uur. Maar wat schets mijn verbazing….deze mail die ik kreeg om 16.44 uur :

  Beste heer W.
  Op 17 mei 2016 heb ik telefonisch contact met u gehad over de 1 jarige overeenkomst met 125,- cadeau. Ik heb u hierover zoals gevraagd proberen terug te bellen maar helaas kreeg ik u niet te pakken.
  Ik begreep van mijn collega’s dat u begrepen heeft dat wij dit voor u in orde kunnen maken. Ik ben bang dat wij elkaar daarin verkeerd begrepen hebben. Dit aanbod kan expliciet in orde gemaakt worden via een “prijsvergelijker”?
  Wanneer u op “Bestel Dit Pakket” klikt en daar uw gegevens invult zal dit aanbod door Essent verwerkt worden. Zodoende wordt dit voor u geregeld en ontvangt u van ons een bevestiging zodra dit is ingegaan.
  Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
  Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met onze Klantenservice via telefoonnummer 0900 1550 (0,35 euro per gesprek, plus uw gebruikelijke belkosten). Onze medewerkers zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 20.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 13.00 uur.
  Met vriendelijke groet,
  Maikel
  Essent Klantenservice
  Waar slaat dit nu in hemelsnaam op??
  En dan komt er om 17.11 uur nog een mail binnen :
  Beste heer W.

  Vriendelijk dank voor het doorgeven van uw wijziging.

  Via Mijn Essent kunt u ook uw andere gegevens op elk gewenst tijdstip inzien en wijzigen.

  Heeft u nog vragen? Stel ze aan Heleen.

  Met vriendelijke groet,

  Maarten Top
  Directeur Klantenservice

  Wijziging??? Ik heb helemaal geen wijziging doorgegeven!!
  Ik heb verscheidene keren gezegd luister dan jullie bandjes af. Ook heb ik alle 4 de keren mijn postcode, huisnummer, geboortedatum moeten noemen. Ik ben dit jaar 30 jaar klant bij jullie maar dit heb ik nog nooit meegemaakt.
  Ik vind het grofweg schandalig.
  Nooit heb ik jullie iets gevraagd of gebeld en nu dit?
  Ik laat het hier dus duidelijk niet bij zitten

  Beantwoorden
 48. Essent is echt een boevenbende. Ik snap wel, waarom het zo slecht met dit bedrijf gaat. Zij proberen alleen via slinkse middelen geld binnen te halen van klanten. Via normale lage tarieven, tevreden klanten of goede dienstverlening lukt het hun toch niet op de concurreren op de energiemarkt. Ik zit mijn contract wel uit en daarna wegwezen daar. Dit bedrijf heeft geen recht van bestaan.

  Beantwoorden
 49. Essent is vreselijk,nooit klant worden!
  Nadat ik 3 jaar weg was bij Essent( en alles aantoonbaar allang was betaald!) kreeg ik een navordering van 3650 euro via GGN.Consumentenbond zei geen zorgen dit mogen ze niet meer innen na twee jaar.
  Maar Essent ging het “gewoon” innen achter mijn rug om bij mijn pensioen de SVB! ik ben niet op hoogte gesteld,opeens was er geld verdwenen van mijn rekening!
  Ze zijn nu al twee en half jaar bezig dat geld van mijn betaalrekening te halen en hebben al 3 x mijn hele vakantie geld ingepikt!!!!!!!
  Ze negeren 10 bezwaarschriften met bankafschriften met betalingen en ook GGN heeft 12 bezwaarschriften met alle bankafschriften genegeerd. Sommigen waren aangetekend verzonden.
  Het enige dat Essent zegt: wij hebben het uit handen gegeven!!!!
  MAAR DAT IS DE GROTE FOUT,ZIJ HADDEN HET NOOIT UIT HANDEN MOETEN GEVEN!!!!!!!
  Maar ze blijven mij negeren ,maar wel mijn bankrekening in maandelijkse termijnen leeghalen,stelletje boeven!!
  BIJ ZO’N BEDRIJF WIL JE TOCH GEEN KLANT WORDEN!!!!!!?

  Beantwoorden
 50. Slechte ervaring met Essent:
  Essent stuurde mij onduidelijke rekeningen.
  De helpdesk gaf lang niet altijd de juiste informatie.
  Essent stuurde mij na 5 jaar trouw betalen, wel snel dure incasso’s.
  Afdelingen werkten langs elkaar heen.
  Drie keer werd ik gebeld, of ik weer klant wilde worden.
  Na een schriftelijke bevestiging van Essent over het feit dat ik een aanbieding van hen heb afgeslagen, ging men weer bellen, of ik diezelfde aanbieding nu wel of niet wilde bevestigen. Dat was toch al eerder afgehandeld?
  Trouwens, volgens het bel-me-niet-register mocht Essent me niet meer bellen, omdat ik geen klant meer van hen was, maar medewerkers van hen deden het wel.
  Kortom, ik vind Essent een afrader.

  Beantwoorden
 51. Na jarenlang vaste klant bij Essent te zijn … hebben ze per juni ons contract beëindigt omdat een betaling 2 dagen later bij ze is binnen gekomen. Na een telefoontje van ons werd ons dit medegedeeld of we konden 600 euro betalen om weer te laten aansluiten. Hoezo geldklopperij … fuckers zijn het!

  Beantwoorden
 52. Na jarenlang trouwe klant geweest te zijn bij essent en altijd keurig op tijd betaald, zijn we overgestapt. Dit werd door de nieuwe aanbieder allemaal vlekkeloos geregeld. Alleen wat er van essent uit gebeurde lusten de honden geen brood. Zeer onduidelijke eindafrekening en als je erover belt sta je een half uur in de wacht en dit drie keer over. Dreigmails met afsluiting omdat je 1 termijn heb teruggeboekt. Aangezien ze 200 euro minder hadden uitgekeerd als op de afrekening stond. Belt een 1ste jaars student je op dat je betalen moet, maar kan niet uitleggen waarom. Heel handig!!!
  Voor ons nooit geen essent meer, als je er weg gaat als klant ben je bij hun letterlijk vuil. Van mij krijgen ze geen cent meer.

  Beantwoorden
 53. Na 30 jaar een keer overgestapt naar Essent, nooit bij hoeven betalen nu ineens wel. bij opzegging ook een boete van 250,- voor een jaarcontract. Bij mediamarkt de overeenkomst aangegaan. Ze zijn zonder overleg een verlenging aangegaan. Een grote oplichters bende.

  Beantwoorden
 54. Goedemiddag,

  Blijf ver weg van Essent in de Mediamarkt! Pure misleiding! Als bestaande klant werd ik aangesproken,ik zou nogal goedkoper uit kunnen zijn! Op basis van ons gasverbruik werd een vergelijking gemaakt. Ons maandbedrag zou wel met 30 euro naar beneden kunnen. Nou kan dat snel omdat wij per maand altijd al iets meer betalen just in case we in een jaar onverhoopt meer verbruiken. Dat is dus appels met peren vergelijken. Toen ik vroeg naar het verschil in kuubprijs bleek dit 6 cent te zijn. Gebaseerd op ons verbruik een voordeel van 54 euro per jaar maar dan wel tekenen voor 3 jaar! Toen ik de medewerker daar op aansprak raakte ze geïrriteerd, gaf mij een hand en gaf aan dat we uitgepraat waren. Dus pas op. Vergelijk de kuubprijs en zet dat af tegen je verbruik. Pure misleiding en er zullen genoeg mensen intrappen.

  Beantwoorden
 55. Ook wij zijn in april 2016 in de Mediamarkt benaderd om klant te worden van Essent. Helaas zijn ook wij hierin getrapt.
  Per 1 mei 2016 zou het contract ingaan en volgens afspraak was Essent gerechtigd om per de 25e van de maand het termijnbedrag af te schrijven zoals dit ook gebeurde bij de vorige energieleverancier. Tot onze verbazing gebeurde dit echter al op 11-05-2016. Dit was tegen de afspraak in, en heb het bedrag gestorneerd op 12 mei en over gebeld met Essent dat het termijnbedrag geïncasseerd kon worden op 25 mei. De 2e afschrijving vond echter plaats op 10 juni en heb het maar zo gelaten, het betrof tenslotte de periode mei. Weer over gebeld en excuses van Essent.
  3e Afschrijving ( periode juni dus ),vond plaats op 14 juni, dus tegen de afspraak in. Ook dit heb ik maar zo gelaten maar wel over gebeld met Essent en wederom excuses met de bevestiging dat het in het vervolg nu toch ècht goed zou gaan en de juli termijn op 25 juli zou worden afgeschreven.
  Tot mijn grote verbazing vond er echter op 27 juni wederom een termijnafschrijving plaats en betrof de periode ????? Stornering dd. 27.06.2016 en natuurlijk weer gebeld. vele excuses en als “goedmakertje”een bon voor een gratis appeltaart. Volgens de medewerkster zat het ‘m hierin,dat er 12 termijnen gehaald moeten worden, om de jaarafrekening in mei 2017 te kunnen berekenen. Misschien kan ik niet goed tellen hoor, maar gerekend vanaf 1 mei 2016 t/m 30 april 2017 zijn volgens mij toch echt 12 termijnen !. Dit onzinverhaal heb ik bij andere energieleveranciers nog nooit gehoord.
  Wel, vandaag open ik mijn mailbox en jawel hoor : een aanmaning van Essent wegens het niet betalen van de laatste termijn !!!.
  Samengevat : Essent heeft de brutaliteit om 3 x in één maand een ( toch best groot ) bedrag van iemands rekening af te schrijven -inmiddels heb ik in het incassosysteem van de bank een incassobeperking ingebracht -en komt domweg de gemaakte afspraken niet na, met als excuus allerlei drogredenen.
  Al met al hebben wij diep spijt, ooit met Essent in zee te zijn gegaan, en als ik al deze slechte reviews van anderen lees, is het misschien tijd voor een “Radartje, het consumentenprogramma van Avro/Tros want dit kan zo niet langer doorgaan !.

  Beantwoorden
 56. WAARSCHUWING, het contract wat bij de media markt wordt aangeboden is duurder dan het contract rechtstreeks bij Essent.
  Het scheelde ons 8 euro in de maand dat x 36 is 288 euro.
  U betaald u korting van 225 ruim terug in deze meerprijs.
  Daarbij krijgt u bij een rechtstreeks contract van Essent ook nog eens 200 euro Cash back.
  Mocht u vergeten om na 3 jaar een contract te veranderen dan betaald u deze meerprijs gewoon door !!!

  Beantwoorden
 57. Essent is voor mij altijd goed geweest. We hebben nooit problemen met de levering of wat dan ook. Toen we een betalingsachterstand hadden, hebben we een goede regeling kunnen treffen zonder dat we direct werden afgesloten zoals dat bij andere energiebedrijven wel vaker gebeurd. De tarieven van Essent zijn misschien niet de goedkoopste in de markt, maar bij Essent weet je tenminste wel dat er een sollide bedrijf achter staat.

  Beantwoorden
 58. Beste Lezers , Neem van mij aan Essent is een bedrijf dat puur oplichers praktijken gebruikt om zo veel mogelijk geld uit jou te persen dat hun kan ,door welke middelen hun kunnen gebruiken ,o,a leugens ,misleidende info te verstreken , geld te geven over contract aansluitingen dat uitblijft en niet worden uitgekeerd . Essent tracht leugens , en strongarm tactics te gebruiken om zoveel mogelijk geld van jou af te persen . Essents’klantservice is een joke en arzelt niet om leugens en misleidende info om jou als klant aan te winnen . Zodra jij klant wordt , verwacht zeer vak 20 euro boetes te ontvangen voor een auto e mail , dan met extreem duur deurwarders te bedreigen [GNN een deurwarder dat je niet eens will telefoonische te word wil staan ,alleen door schriftelijke brief dus !! en jou alleen op meerdere kosten opjagen ] zodra hun fictieve ,vaak betaald bedragen niet opnieuw worden betaald dan dreigen ze met naar een rechter ,waarmee meeste mensen dan toch wel deze bedragen betalen . AUB vermijdt en NOOIT klant van ESSENT worden – in paar worden Essent bestaat uit -Leugens , waardeloze klantenDISservice , misleidende verkoop praktijken en zeer slechte administratie …uit tien dus -MINUS 10 !!. Essent is niks meer dan een stelletje charlatans en een rip off bedrijf !!

  Beantwoorden
 59. Een hele mooie aanbieding (160 euro cashback bij een 1-jarig contract) bij Essent gevonden die ik nergens anders tegenkwam. Scheelt toch wel de nodige euro’s per maand.

  De overstap ging soepel en ben helemaal tevreden.

  Beantwoorden
 60. Mijn zoon heeft een telefonisch een MKB contract aangesmeerd gekregen – op zich geen probleem als Essent de wet en zijn eigen voorwaarden volgt en je binnen 14 dagen het contract kunt opzeggen. Echter Essent weigert en verbreekt de verbinding.

  Mijn zoon heeft ook geklaagd over de zeer agressieve wijze waarop hij benaderd werd en na zo vaak telefonisch te zijn lastig gevallen er maar vanaf wilde zijn.

  Schandalig hoe dit bedrijf te werken gaat bij het werven van nieuwe klanten! Anno 2016 zouden dit soort praktijken toch uitgebannen horen te zijn.

  Beantwoorden
 61. nu ik waserin gestapt met de voorwaarde dat ik een premie zou krijgen op elktrischiteit en gas ik kreeg mijn aanrekening was er de premie die mij was belooft niet afgetrokken en ik heb ermee gebeld zei de telefoniste dat het geeneens stond aangeduit ze ging het bekijken kreeg vandaag dat ik niet op deze korting in aanmerking kwam ongeloofelijk ik heb me nu direct terug in verbinding gesteld met mijn oude leveransier ik ben woest al die mooie woorden mensen laat je niet imponeren want t trekt er op niks gr mevr b

  Beantwoorden
 62. Ik klaag niet snel maar essent maakt het wel erg bont. Ik ben jaren geleden overgestapt omdat ik niet tevreden was met essent. Ik kreeg door hun eigen fout tot 2 keer aan toe een boete omdat ik te laat betaald zou hebben. Wat niet het geval was. Uiteindelijk is dat na lang aandringen goed gekomen maar ben toch overgestapt omdat de manier waarop dat ging nogal onbeschoft was. Enfin, tot op heden word ik steeds gebeld voor klantenwerving. Elke keer weer uitleggen waarom ik absoluut niet terug kom en geen telefoontjes van hun wens. Dus elke keer weer het belmenietregister riedeltje afgaan. Het is ongelooflijke vasthoudende, vervelende, irritante manier om aan je klanten te komen. Ik raad daarbij ook iedereen af om klant te worden bij Essent. Je komt er namelijk niet meer vanaf.

  Beantwoorden
 63. wij zijn ook overgestapt naar Essent .

  ze zouden goedkoper zijn dan onze vorige leverancier.
  ik vind € 45,- per maand meer betalen bij essent dan bij mijn vorige leverancier toch echt niet goedkoper.
  en als je het termijn bedrag via de site van essent wilt aanpassen gaat dat niet .. krijg iedere keer als ik dat probeer …. er is een storing opgetreden probeert u het later nog eens te zien .
  je denkt toch echt niet dat als ik bij mijn vorige leverancier altijd een bedrag van €160,- betaalde en bij de eind afrekening nog eens €200,- terug kreeg nu bij essent ineens € 205,- ga betalen ????

  Beantwoorden
 64. Essent heeft heel slechte service bij het bereiken van zijn klanten. Je krijgt alle posten in hardcopy maar als het aan de gratis aanmaning gaat die sturen ze naar je email die op zijn buurt naar de spam in kan gaan en vervolgens krijg je 40euro incasssokosten wel per post 😐

  Beantwoorden
 65. Essent medewerker wist ons te vertellen dat we maandelijks fors konden besparen ten opzichte van Nuon. En inderdaad, stroom tarieven liggen 30% lager. Echter, vaste leverkosten 3x zo hoog. Per saldo in plaats van € 240 minder wordt het nu € 600 meer.
  Ook stuurden ze standaard brief mee om op te zeggen bij Nuon, op die brief stond ook gas genoemd, terwijl ze dat contract niet wilde overnemen.
  Krijg ik brieven van Liander dat ik geen gas leverancier heb.

  Oplichters, zakkenvullers, charlatans. Tuig van de richel. Die verkopers met mooie verhalen alleen maar zakken vullen. Mooiste truc is nog dat ze contract niet direct maar naar 3 maanden in laten gaan, maar je moet wel direct tekenen om genoemde prijs te krijgen. Dan maak je je de 1e 3 maanden niet druk en kan je ook niet opzeggen.

  Wettelijk opzeg termijn zou 14 dagen na ingaan contract termijn en niet 14 dagen na ingaan tekentermijn moeten zijn.

  ‘Ja u heeft zelf getekend, niet netjes van verkoper maar daar kan ik nu ook niets meer aan doen’

  Beantwoorden
 66. Bij aanschaf van een computer in MediaMarkt kreeg ik een aanbod van 225.- korting; als ik voor 3 jaar zou overstappen op Essent als energieleverancier. Essent zou ook de boete voor vervroegde overstap betalen.

  Thuisgekomen bleek dat de overstap niet 15/jaar meer zou kosten, zoals werd voorgerekend in de winkel, maar 56/jaar meer dan mijn huidige leverancier.

  LATER BEVESTIGDE ESSENT DAT HET GING OM MISLEIDING.
  Omdat de gebruikte informatie in de Essent computer stond, betreft het systematische misleiding. Omdat in de bedenkperiode Niet inhoudelijk werd gereageerd op de gemeldde klacht, lijkt het te gaan om opzettelijke misleiding.

  Weest gewaarschuwd.

  Beantwoorden
 67. Essent opgezegd en werd vandaag gebeld door een vreselijk irritante man voor een betere deal als ik terug wilde komen. Er werden tal van vragen gesteld waar de persoon niets mee te maken had en bleef volhouden om de deal te maken ookal had ik ‘m vriendelijk verteld dat ik er geen zin in had.
  Ik heb het voorstel gedaan dan het goedkopere tarief met terugwerkende kracht voor de gehele periode die ik bij dit bedrijf ben geweest verrekend zou worden en dat ik het dan zou overwegen maar dat kon niet.
  Het was onmogelijk om op een nette en normale manier een einde aan het gesprek te maken. Beste Essent, ik ben hier niet van gediend en zal jullie bedrijf nooit meer in overweging nemen.

  Beantwoorden
 68. Wij hebben enige tijd geleden een infrarood paneeltje bij Essent gekocht. Op zich waren wij hier tevreden mee totdat dit spontaan na 1 3/4 jaar barstte. De garantietermijn was inmiddels verlopen. Natuurlijk is het paneeltje enige tijd gebruikt en heeft het soms lang aangestaan, maar het lijkt ons toch niet dat het paneeltje (ongeacht hoe lang het aanstaat) door haar eigen warmte kan/mag barsten. Door de beveiliging is het ook niet meer te gebruiken. Wij zitten met een kater en hebben derhalve de mening en standpunt van Essent gevraagd. Op de eerste mail via de orderbon heeft Essent niet gereageerd. Op vervolgens een klacht via “mijn essent” kregen wij direct een telefoontje van een zeer aardige meneer. Deze vertelde ons dat Essent het probleem begrijpt, dit probleem nog niet eerder had gehoord, dit probleem zich ook niet zou moeten voordoen en zich kon verplaatsen in de situatie dat we hierdoor met een kater blijven zitten. Het standpunt van Essent is echter dat ze niets hiermee doen omdat de garantie is afgelopen. Essent maakt wel een aantekening (?!) indien dit euvel vaker zou voorkomen.
  Wij zijn van mening dat zo een paneeltje niet zomaar kan/mag barsten. Volgens ons kan Essent zich uiteraard houden aan de garantietermijn maar dit is zo een rare storing dat: A) gezien het begrip van de situatie door Essent en de conclusie van Essent dat dit zich niet kan/mag voordoen uit coulance het paneeltje gewisseld kon worden of .. B) Essent een telefoontje naar de leverancier van het paneeltje kon doen. Immers, misschien kan/wil deze iets leren van dit probleem of ging deze sowieso gezien de situatie van/met zijn product tot actie over. Geen van beide. Essent kiest de weg van de minste weerstand en zegt daarmee “veel plezier ermee”. Wij vinden dit voor dit afwijkende geval een zeer slechte service.

  Beantwoorden
 69. de overstap ging vlekkeloos, verlagen termijnbetaling eveneens.
  de eindafrekening was een nachtmerrie: verkeerde tarieven, korting energie (wettelijk vastgesteld) werd slechts deels doorberekend, 13 maanden incasso kosten (ipv 12 mnd) voor jaarcontract. Overleg ging niet: men reageerde niet op klachten
  Via consumentenbond na 3weken touwtrekken opgelost:
  essent weigerde overigens nieuwe eindafrekening voor de noekhouding op te maken en beschouwde de herberekening als ‘coulancehalve’ , dank je de koekoek: ik betaalde uiteindelijk wat ik wel verschuldigd was ! Essent is dus ook nog eens een slechte verliezer !

  Beantwoorden
 70. Hoge opzegvergoeding door slechte informatie vanuit Essent bij overname. Onduidelijkheid overname leveringscontract. Leveringscontract overgenomen van vorige pandeigenaar op 1 januari 2017. Op de overnameformulieren word nergens gerept over looptijd van huidige contract, niets wordt bijgeleverd of wat dan ook. Ook in de brief ter kennisgeving van de overname wordt met geen woord gerept over hoe lang contract nog loopt. In april pand verkocht. Krijg ik een opzegboete van circa 500 euro. Blijkt dat gebaseerd op de omzet van de vorige eigenaar die circa 10x meer verbruik had en het contract blijkt nog 2 jaar te lopen.
  Essent heeft werkelijk nergens iets in de formulieren of wat dan ook laten zien hoe het contract in elkaar zit. het enige waar Essent mee komt is dat we het zelf allemaal maar na hadden moeten vragen. Wat is dat nu voor een reactie? Als Essent simpelweg iets meer informatie over het contract uit zichzelf had gegeven, waren we uiteraard nooit tot een overname gekomen en had de vorige eigenaar de opzegboete kunnen betalen.

  Na een aantal telefoontjes weet je eigenlijk wel dat je met Essent nooit tot een fatsoenlijke oplossing kunt komen.
  Wat een bagger. Essent verschuilt zich achter de zinnen in het overnamecontract welke voor de klant van toepassing zijn. Opzegvergoeding van bijna 500 euro blijft staan. Reactie op verantwoordelijk vanuit Essent wordt zonder enige vorm van goed weerwoord van tafel geveegd. Ik raad echt niemand aan om zomaar met Essent in zee te gaan. Door hun summiere formulieren wordt jou achteraf verweten dat je het allemaal niet goed hebt gedaan. Hand in eigen boezem of aanname voor verbetering waardeert men niet. Essent doet het allemaal goed, de klant wordt als sukkel behandeld. Met dit soort bedrijven wil ik niets meer te maken hebben.

  Bye Bye Essent !

  Beantwoorden
 71. Afschuwelijk eerste de beste oplichters??. Heb betaald maar Essent heeft het niet gezien administratie fout van Essent maar wat blijkt krijg steeds aanmaningskosten en wat blijkt nu heb een bedrag openstaan. Nee nooit meer Essent heb nog een paar maanden te gaan. Je belt ze op of krijgt een belletje terug en zo onvriendelijk.

  Beantwoorden
 72. Heel slechte ervaringen met Essent .Overgestapt naar andere leverancier en een slotfactuur met 76 euro aanmaningskosten gehad ,terwsijl wij nooit een aanmaning ontvingen .ESSENT=MAFFIA.

  Beantwoorden
 73. Vreselijk bang. Ik ben denk ik besodemieterd.

  Ik werd lid in oktober 2016 van Essent na vreselijke ervaringen met Lampiris. Lampiris en Essent lijken wel hetzelfde bedrijf.

  Volgens eindafrekening vorig jaar is mijn maandverbruik 70 euro. Ik ben alleenstaande jongedame en woon in studio. Ik heb geen tv, geen wasmachine.

  Essent ging akkoord met tarief. Het was ok. Ik betaal enkel eerste maand voorschot. Ik zou om de drie maanden betalen wat 210 euro zou moeten zijn. Eerste maand voorschot totaal 428,21 euro. Maar de voorschotten bleven komen. Ik betaal opeens tweemaandelijks 428,21 euro. Zo een jaar. Ik deed niet meteen iets. Ik wzs nog stress moe van vorige ellende Lampiris.

  Nu deden ze voorstel andere tarieven maar aan een totaalbedrag van jaar kan ik niet veel uitmaken. Ik contacteerde via website. Er werd gebeld met privenr. Ze zouden alles in orde maken en ze hadden goede uitleg. Als ik teveel betaalde zou ik terugkrijgen.

  Als ik uitreken wat ik terug moet krijgen is dat 1300 euro.

  Ik hoop dat ik het geld terug krijg. Intussen heb ik schrik. Ik heb al gezocht naar een ombudsman.

  Eandis zou deze maand meters opnemen. Ik heb het ook zelf nagekeken want vertrouw niemand meer intussen.

  Dan zou ik zodra een eindafrekening krijgen.

  Ik had net tweemaandelijks factuur van 421,… betaald. Ik krijg tussentijds factuur van 421,.. even voor 1 maand. Heb alweer Essent geschreven dat ik dit als alleenstaande niet langer bijhou. Ik wil geen voorschotten betalen. Dat was niet de afspraak!! Heel veel schrik dat ik geld niet terug zie!!

  Beantwoorden
 74. Ik wilde een beter aanbieding van essent voor mijn 3jarig contract omdat ik van andere aanbieders ook aanbieding kreeg waardoor ik 600 euro kon besparen maar essent kon mij geen betere aanbieding doen of ik wel 100 euro wil betalen vanwege opzegvergoeding!

  Beantwoorden
 75. Ik heb een ‘eindafrekening’gekregen nadat ik over ben gestapt met 200 euro extra per maand, vanwege de hoge stookkosten, zegt men. In november heb ik nog geld terug gekregen.

  Beantwoorden
 76. Zeer slechte manier met omgang klant. Ze hanteren hogere tarieven. Ben zelf overgestapt van Greenchoice naar Essent. Ineens heb ik honderden euros aan de eindafrekening moeten betalen. Ze zijn zomaar overgegaan op email en zonder mij schriftelijk op de hoogte te stellen hebben ze ineens brief van afluiting verstuurd. Telefonisch contact gehad waarbij ze de klant onvriendelijk behandelen en maar werk afschuiven. Nog nooit heb ik zo iets meegemaakt. Mensen denk er goed over na voordat je gaat overstappen. Het is schijn bedrieg!

  Beantwoorden
 77. Na 20 jaar klant te zijn heb ik na 2008 zonnepanelen privé aanschaft.Sinds dien alleen maar problemen met de voorschotten en de jaar afrekening.Ze schijnen na al deze jaren niet te snappen dat de stroom die ik opwek niet betaal.Je leest het goed ze brengen een voorschot omhoog voor de energie zowel het gebruik als teruglevering wordt in het voorschot verwerkt.Ik heb nu voor een gezin een voorschot van 603 euro Ik ben volgens mij geen grootverbruiker.Heb inmiddels al meer dan 1 uur per jaar deze problemen met de helpdesk besproken.maar deze keer ben ik het zat en stap er defensief op. Ik waarschuw dus iedere lezer pas op met ESSENT

  Beantwoorden
 78. 3 jaar klant geweest bij Essent en ben daar weggegaan omdat ze gewoon te duur waren.Scheelde mij ruim 13 ct per kwh en 26ct op gas bij degene waar ik nu zit.Ben er nu bijna een jaar weg en ze blijven je bellen om terug te komen bij hun terwijl ik al meerdere malen aangegeven heb dit niet te willen.Ook hun nr bij bel mij niet register opgegeven dat ik niet wil dat zij bellen maar daar heeft Essent kennelijk maling aan want ze bellen me nog steeds.ESSENT IK KOM NOOIT MEER TERUG!!!!En Kap er nou eens mee om mij steeds te benaderen.NEE IS NEE.Wijzxe raad bedenk 3 keer of je naar essent wil gaan ik heb iedereen vast gewaarschuwd.

  Beantwoorden
 79. Klacht…..

  – Valse voorlichting (5 jarig contract, u kunt er zo weer vanaf…, u zit al bij Essent terwijl dat niet zo is etc)
  – Dreigen
  – Spammen met telefoontjes (na uitdrukkelijk aangeven NIET meer te bellen
  – Onbeschoft gedrag aan de telefoon
  – Eisen om ja te zeggen ende mail even met ja te beantwoorden
  – Oudere mensen benaderen..

  Essentparticulier stelt men zich voor… 073-2004249 (ze bellen jou , je kunt ze niet bellen..)

  Beantwoorden
 80. Gebeld door de Dhr. Kiezebrink van Essent dat ze ons zo graag terug wilden als klant. Met mooie praatjes en voorwentselen zijn wij ermee akkoord gegaan voor een zeer laag maandbedrag en 5 jaar geen verhogingen. Nu de eindafrekening gehad, en wat blijkt ruim 500,- euro bijbetalen en van een maandtarief van 109,- euro naar een maandtarief van 160,- euro!!!
  Ik heb meerdere keren gemaild en totaal geen reactie! na ongeveer 5 keer mailen eindelijk een telefonische reactie van mevrouw Priscilla van der Linden. En deze mevrouw houd je aan het lijntje met mooie praatjes en moet dan zogenaamd overleggen dat ze het gaat oplossen, laat je vervolgen bijna 10 minuten in de wacht staan en moet dan het gesprek terug luisteren en belt later weer terug. En dan belt ze terug en hoor je doodleuk van ik kan niets voor u doen. Dus met andere woorden Essent laat ons mooi in de kou staan en ze hebben er weer een klantje bij. Maar toegeven ho maar!

  Beantwoorden
 81. Verschrikkelijk bedrijf, Ik heb mijzelf aangemeld en na een aantal dagen (afkoeldagen) afgemeld i.v.m. goedkopere keuze.
  Na een aantal weken kreeg ik alsnog een rekening van aansluiting en 3 dagen gebruik? Om een lang verhaal kort te houden… ik had mij telefonisch afgemeld en moest hier bewijs aan leveren! Ik ben veel onderweg voor mijn werk en heb onderweg, thuis, op kantoor of.. kortom ik wist dit niet meer te traceren en dat vonden de partijen zoals directpay, webcasso wel erg leuk om dan maar consumentje te gaan pesten! wat ik ook vertelden ze hielden allemaal hun schouders op en jammer joh dat is uw probleem. Het werd zelfs een rechtszaak waarvoor ik van vakantie moest thuiskomen om aanwezig te zijn op webcasso uitnodiging, eenmaal thuis lag er een brief in de bus dat de rechtszaak uitgesteld was in mijn voordeel (hahahaha) leuk hey Webcasso heel veel moeten schrijven met Essent en zijn vriendjes en elke keer helaas we moeten bewijs hebben!!
  Uiteindelijk na 2 rechtspraken heb ik het bewijs gevonden van mijn bellen na heel veel moeite en toewijding van de perfecte dame van Ziggo zal het recht zegen vieren!! Vandaag zal de 3e rechtszaak voltrekken waarbij mijn gelijk eindelijk zal plaatsvinden. Dit speelt al vanaf 2015 voor een bedrag van €190 (3 dagen van aansluiten) dus Essent, voor iedereen die het wilt weten IK ZOU HET NOOIT doen)

  Beantwoorden
 82. Al 20 jaar klant, maar dit jaar besloten over te stappen naar een andere leverancier omdat ik niet meer te spreken ben over hun service. Totaal niet klantvriendelijk of meedenkend.

  Beantwoorden
 83. Zeer slechte service. Na jarenlang klant te zijn geweest wilde ik in 2017 overstappen. Ben toen over gehaald met een contract waarop ik 50% voordeel kreeg op de premie. Volgens elke medewerker die ik sprak zat ik jaarlijks onder het gemiddeld verbruik. Dit jaar tot mijn schrik opeens een jaarafrekening gekregen waarop ik honderden euro’s moest bij betalen. Gebeld met de klantenservice, die dame ging eerst doen alsof het mijn schuld was. Toen ik aangaf korting te hebben was er niets bekend. Wat bleek nu, ik had een aanbieding aangeboden gekregen wat helemaal niet kon en mocht.Ze gingen het corrigeren en sorry. Nadat de rekening nog steeds te hoog was bezwaar ingediend. reactie was 3 zinnen en een paar dagen na de reactie kreeg ik opeens rekeningen binnen met extra incasso’s. Dit terwijl betaling stopt tijdens bezwaar. Een klantenservice die zijn best doet om je binnen te halen of te behouden, desnoods met misleiding. Maar eenmaal binnen is de service ver te zoeken. Ondanks dat ik nu ben overgestapt krijg ik rekeningen alsof ik gewoon nog lid ben. Essent maakt zich jaar na jaar meer belachelijk!

  Beantwoorden
 84. Ik ben opgelicht door Essent…

  Essent doet een professionele oplichting, Pas er voor Op… door schade en schande ben ik wijzer geworden dat zelfs een Groot naam als Essent als verdienmodel niet alleen energie levert maar zeer actief mensen inschakelt die mensen belt en oplicht… dus Aub denk 10X na voordat je voor Essent gaat en doorlicht alle voorwaarden en geloof vooral niets totdat je alles zwart wit zelf heb gezien op papier.

  Beantwoorden
 85. Pas op voor Essent, Essent schakelt oplichters in om klanten binnen de werven, geloof niets totdat je alles zwart wit gezien hebt en denk 10X na bij elke stap.

  Beantwoorden
 86. 7 oktober heb ik een aanvraag gedaan voor 5 Jaar groene stroom en gas, daar waar mijn huidige contract bij Nuon bijna afliep. 22 oktober krijg ik van Essent een mail dat de levering is gestart en ik krijg een mail van Nuon dat ik een boete krijg en geen premie omdat ik te vroeg had opgezegd. na een halve dag kwijt geweest te zijn aan bellen bleek dat Essent een fout had gemaakt met de aanvraag voor de einddatum. Het contract werd ontbonden, Nuon werd opnieuw aangezet na overleg en ik zou een nieuw contract krijgen. Tevens was bij de aanvraag afgesproken dat er een Philips HUE lichtpakket verzonden zou worden. Deze zou opnieuw moeten worden aangevraagd en dit zou wéér 3 weken in beslag nemen. Afgelopen donderdag ( 8 November ) dacht ik goh.. laat ik eens bellen of er al wat bekend is. Wat blijkt? Aanvraag niet gedaan/ niet goed gedaan bij Volta Solar ( Ik denk gewoon NIET ) Oftewel.. We bellen u terug. Voor zaterdagmiddag bellen wij u terug.. Ze zouden kijken of ze het bij volta solar konden opschieten aangezien ik al een maand bezig. je raadt het al. Niet gebeld. Overigens werd op meerdere data afgesproken mij terug te bellen wat niet gebeurde! Vandaag weer een medewerker gesproken ( na zelf te bellen, want terugbellen doen ze niet ). Te horen gekregen dat het toch écht weer 3 weken ging duren. JULLIE SNAPPEN TOCH WEL DAT IK DIT NIET GELOOF?! Ik vind de manier waarop een organisatie als Essent zulke steken laat vallen écht écht écht écht schandalig! Dat je een keer een foutje maakt oké.. kan hè.. maar 3 keer?!

  Beantwoorden
 87. Misleiding/oplichting

  Verkoper aan de deur kwam met een scherpe aanbieding. Hierop akkoord gegaan. Uiteindelijk de voorwaarden in de mail doorgelezen waarbij totaal andere cijfers stonden dan voorgespiegeld (scheelde €30 per maand tov oude energieleverancier Greenchoice). Binnen 24uur contract weer geannuleerd OPLICHTERS!
  Deze verkooptechnieken moeten ze strafbaar maken!

  Beantwoorden
 88. Groot compliment voor LINDA van HERP vanESSENT.
  Wat voor mij,zoals ik het het ging zien,een gekkenhuis is in de energie-wereld.Heeft LINDA het met veel geduld en begrip aan mij uitgelegd.Ze heeft voor mij een heel goed kontrakt gemaakt waar ik heel blij mee ben en kreeg nog geld toe ook.Ik heb mijn rust dankzij Linda weer terug, ik werd gek van dat systeem in dat energie-wereldje.
  LINDA nog heel veel dank en hoop dat je dit leest. Ik waardeer het heel erg wat je voor mij hebt gedaan.
  Groetjes M.Kroon.

  Beantwoorden
 89. !! GA NIET IN ZEE MET ESSENT !!

  Ik werd anoniem gebeld door een bedrijf, en wel de CEV (centrale energievergelijker). Ze belden me op een manier dat het erop leek alsof ik werd gebeld door mijn huidige energieleverancier. Ik ben compleet op het verkeerde been gezet en heb daardoor een contract bij Essent afgesloten.

  Essent huurt dit soort malafide bedrijven in om hun klanten binnen te halen. Dit bedrijf zet je totaal op het verkeerde been en beloofd gouden bergen. Dit is een enorm slechte en kwalijke zaak.

  Bellen met Essent schiet vervolgens niks op. Ze hebben bij mij alleen het stuk van het gesprek opgenomen dat ik akkoord ben gegaan. Het stuk van het gesprek waarbij ik op het verkeerde been ben gezet hebben ze zogenaamd niet meer.

  Aan de telefoon hing Essent gewoon op midden in het gesprek en je wordt steeds van het kastje naar de muur gestuurd.

  Essent is een waardeloos bedrijf en ik ga hier nooit meer mee in zee. Ik adviseer jullie ook om NIET in zee te gaan met de waardeloze energieleverancier genaamd Essent!

  Beantwoorden
 90. Die Tevreden Klant wordt misschien wel door Essent betaald, weet jij het? Net als Wesley die hier een negatieve beoordeling schrijft, ben ik (zakelijk) benaderd door een bedrijf dat zich erg schimmig voordeed (energietelecom.nl) over hun rol in het praatje “dat ik teveel betaalde voor mijn energie”. Na wat gesmijt met eurocent bedragen en m3 (dit alles tijdens mijn werk, tegen sluitingstijd) werd ik in een aanvraag bij Essent gekletst die ik moest bevestigen door op een button te klikken en 1 minuut later kwam de bevestiging idem dito. Alsof ik uberhaupt tijd had gekregen om me te verdiepen in het verhaal. Als consument kan je nog een bedenktijd afdwingen, als zelfstandige tijdens je werk een beslissing maken terwijl een juffertje aan de lijn jou zit te pushen kan ik iedereen afraden. Weest gewaarschuwd voor deze telefonische benadering.

  Beantwoorden
 91. Ik ben telefonisch benaderd door iemand (Romara Boot) die belde namens Essent met een zakelijke aanbieding voor een goedkoper gas en elektriciteitstarief voor een contract periode van 3 jaar. De mevrouw die belde wilde eigenlijk dat ik ter plekke op de button “klant worden” zou klikken, maar ik gaf aan dat ik het eerst eens rustig wilde lezen. Na veel doorgevraag van de mevrouw over wat ik er niet aan vertrouwde en waar ik aan twijfelde, kreeg ik een uur van d’r. Na een uur heeft ze inderdaad terug gebeld, maar dat telefoontje heb ik door andere omstandigheden gemist. Ik open vervolgens mijn mail om de aanbieding door te lezen, wat blijkt: Ik ben automatisch aangemeld en er is een mijnessent account aangemaakt. Ik direct gemaild dat ik hier niet op in ga en geen zakelijke overeenkomst aan wil gaan met Essent. Krijg ik vervolgens een mail dat ik al een zakelijke overeenkomst ben aangegaan en dat deze overeenkomt geen wettelijke bedenktijd heeft. Als ik een overstap wil maken, riskeer ik een boete.
  Zo voel je je echt machteloos en beetgenomen. Ik heb inmiddels iemand van de klantenservice gesproken. Ze denken niet dat ze mij kunnen helpen, maar de mevrouw gaf wel aan dat ik voor de aanbieding gebeld ben door iemand van een extern call center! Ik wist niet eens dat dit kon en ben totaal geshockeerd dat Essent zulke mensen klanten voor zich laat werven!!

  Beantwoorden
 92. Wat een afgang is Essent geworden. Tijdens agressieve werving door extern bedrijf met onvolledige en valse informatie wordt geprobeerd klanten te werven en binden.
  Trap niet in de onzin van dit onbetrouwbaar bedrijf.
  Aftersales is een klucht. denken allen in voordeel van Essent en de klant kan stikken.
  WAARDELOOS BEDRIJF.

  Beantwoorden
 93. Essent is een dure energieleverancier die ons binnen heeft gehaald met het aanbieden van een e-thermostaat. Nu stopt Essent ineens met de ondersteuning hiervan zodat deze in een klap waardeloos is geworden. Tenminste het op afstand bedienen, wat voor ons erg belangrijk is, kan nu niet meer. Ze komen ons op geen enkele manier tegemoet. We zullen een nieuwe twv. 250 euro moeten kopen. We zijn geen klant meer bij Essent omdat dit een van de duurste aanbieders bleek te zijn. We zijn nu 300 euro p/jr goedkoper uit, wel zonder cadeautjes. Klanten van Essent kunnen met bijbetaling van 50 euro een nieuwe thermostaat krijgen die weer geïnstalleerd en geregistreerd moet worden, hoe blij wordt je dan. En over een paar jaar gaan ze de ondersteuning natuurlijk weer stoppen. Nee geen betrouwbaar bedrijf vindt ik.

  Beantwoorden
 94. Overgestapt naar Essent.telefoon van 1 of ander ingehuurd bureau om klanten te werfen.We zijn met drie adressen overgestapt maar zouden een boete krijgen daar ons vorige contracten nog niet afgelopen waren.mij werd gezegd dat ik een bepaald bedrag terug zou krijgen maar werd niet verteld dat dit binnen 3 mnd ingediend moest worden.ik dacht dat het misschien met jaarrek.verrekend zou worden niet dus.alsnog jaarrekening van vorige leverancier gemaild waar de geldboetes opstonden en als andwoord krijg je u moest dit binnen drie maanden doen en u krijgt u vergoeding niet terug maar ga hier niet mee accoord

  Beantwoorden
 95. schweinhunden zijn het, gelijk met incassokosten oo de proppen komen omdat “zij” hun procesje zo inrichten dat alles geautomatiseerd gaat. Stuur gewoon een hardcopy aanmaning (postzegel kost geen klap voor zo een toko als die van jullie met hoogst waarschijnlijk een marmeren entree in het heerlijke brabantse land) en dan weet ik waar ik aan toe ben in plaats van email welke wel eens in de spam terecht zou kunnen komen of door een overkill aan ellende van nieuwsbrieven en andere proberen te verkopen shit aan de aandacht ontglipt is. Nee hoor, jullie laten nu een klant die meer dan kredietwaardig is gewoon vier joetjes incassokosten betalen en daar ben ik het dus niet mee eens. Jullie kunnen de boom in. En geef dan gelijk je essent fiets van de zaak terug aan moffen.Ik zoek wel een andere levernacier, die neemt waarschijnlijk met liefde de “penalty”over. Ow ja, en die laffe supervisor die daar zijn zakken vult met zijn of haar dure baantje, laat die voortaan zelf aan de telefoon komen en niet van achter een bureautje een lief 22 jarig kind instrueren en domineren. Dikke vinger voor essent.

  Beantwoorden
 96. Ik ben in november 2018 benaderd door iemand van “zakelijk energie collectief”. Gelijk aangegeven dat ik geen overstap wilde maken naar andere energie leverancier en bij Eneco wilde blijven. Hij beweerde van Eneco te zijn en ik zou dus niet overstappen, Het ging alleen om het vastzetten van de tarieven zodat ik niet meer ging betalen als de tarieven omhoog zouden gaan. Dit was allemaal tijdens mijn werk en hij wou dat ik gelijk op de akkoord knop drukte die hij me in een email had gestuurd zodat het allemaal rond was.
  Ik heb dit met me stomme kop en goedgelovigheid gedaan.
  Nu blijk ik vanaf 1 juni 2019 een 5 jarig contract te hebben bij Essent. Kwam hier pas vrij laat achter omdat ik er niet meer over na gedacht had na een drukke werkdag en niet meer naar de mail heb gekeken.
  Ik ben met Essent gaan bellen en hier werd ik doorverbonden met de klachtendienst. Werd behandeld als een klein kind. Nadat ik mijn verhaal had gedaan reageerde de dame met “klanten verzinnen van alles om onder hun contract uit te komen”. Toen ik hier een beetje boos op reageerde dreigde ze de verbinding te verbreken. Ik moest eerst me excuses aanbieden voor me toontje…
  Na een lang en raar gesprek komt het erop neer dat ik word terug gebeld om mijn verhaal te doen. Ook mag de man van “zakelijk energie collectief” die mij in eerste instantie belazerd heeft zijn verhaal doen en bewijsstukken aanleveren ( de bandopname ).
  Ik heb met Eneco ook gebeld en die beweren dat de hele gesprekken opgenomen worden. Hier ga ik dus achteraan al vrees ik dat dat heel moeilijk gaat worden. Als ik onder me contract uit wil kost me dat in ieder geval een aanzienlijk bedrag van rond de €500,-
  Ik snap niet waarom Essent met dit soort bedrijfjes samenwerkt. Als ze dat echt nodig hebben is dat wel heel triest en zegt dat heel veel over Essent.
  Als ik de klachten zo zie zouden ze daar bij Essent is goed achter hun oren moeten krabben of je op deze manier wel klanten wil binnen halen.
  Dit verhaal krijgt nog een staartje maar voor zover mijn ervaring tot nu toe met Essent…..

  Moraal: Kijk uit mensen voor dit soort bel trucjes!

  Beantwoorden
 97. Ik ben onlangs benaderd door een bedrijf die mij namens Essent een contract probeerde te verkopen. Omdat ik tevreden was had ik hier in eerste instantie geen oren naar. De verkoper drong aan en vertelde mij dat , omdat mijn man een eigen bedrijf heeft, het veel goedkoper zou zijn van maatschappij te wisselen. Na aandringen en met meerdere malen de bevestiging dat ik er elk moment vanaf kon komen zonder bijkomende kosten, heb ik telefonisch ingestemd. Nu mijn contract bij mijn huidige energieleverancier is beëindigd blijkt dat ik ja heb gezegd tegen een contract van 5 jaar die stukken duurder is. Ik heb gebeld met Essent hierover maar heb tot op heden niets van hen gehoord. Na contact met mijn rechtsbijstandverzekering heb ik vernomen dat men de geluidsopname waarin je ja zegt tegen het contract bij Essent, zo wordt verknipt dat het lijkt of je overal mee hebt ingestemd. Ik heb het advies gekregen om samen met andere mensen die op deze manier zijn opgelicht een rechtszaak aan te spannen tegen Essent. Ik zoek nu medegedupeerden die hierin mee willen gaan. Dit moet stoppen om meerdere slachtoffers te voorkomen !!

  Beantwoorden
 98. Prima energieleverancier, maar wat een slechte klantenservice! Gewoon niet te bereiken. Telefoon sta je eindeloos in de wacht, via social media wordt niet geantwoord en via de mail komt er geen reactie…

  Beantwoorden
 99. Zelfde verhaal als W. Vinke.

  Ik heb dit bericht al eens telefonisch aangekaart bij Essent zelf maar nu wil ik het publiekelijk naar buiten brengen aangezien het niet alleen bij mij is gebeurd wat ik nu in het nieuws zie.
  op 14 december werd ik opgebeld en kreeg ik -naar haar eigen zeggen- een medewerker van Essent, hierbij werd me verteld dat mijn abonnement bij Nuon afliep (totaal niet waar) en dat Essent de energie levering ging overnemen omdat Nuon ermee stopt (nogmaals: niet waar). Vervolgens ging ze door met allemaal beweringen dat ik maanden lang teveel heb betaald bij Nuon en ik dus geld terug kreeg van Essent van wat ik teveel had betaald. Na meerdere malen vragen om hoeveel geld het ging kon ze het niet beantwoorden maar zou het verrekend worden als korting in het maandelijkse bedrag wat ik dan aan Essent moet betalen.

  Na een telefoontje met Nuon, werd me aangeraden om direct alles te annuleren en dat er niks van klopt. Het gaat om de “medewerker” Tresna van Dijk (wat waarschijnlijk een schuilnaam is voor de medewerkers, dus schrijf ik het hier voluit zodat mensen bij het horen van deze naam direct het telefoon gesprek afkappen).

  Ik heb nog nooit zoeen onbetrouwbare ervaring meegemaakt van zoeen groot bedrijf als Essent, als ik Essent zie of hoor dan loop ik weg en klik ik het weg.

  Gelukkig heb ik een grote blog waar ik veel mensen kan bereiken en ook deze ervaring naar buiten kunnen brengen zodat niemand meer door dit belachelijke bedrijf wordt opgelicht.

  Beantwoorden
 100. Wat een toko. Als ik had geweten dat ik zo behandeld zou worden was ik bij Nuon blijven zitten. Voor mij na dit contract nooit geen Essent meer.

  Beantwoorden
 101. DE KLACHT
  In de maand december 2018 ben ik gebeld door een wederverkoper van Essent(gaslicht.nl) die me een prachtig verhaal voorschotelde inzake lagere energiekosten aangezien ik een eenmanszaak had ingeschreven bij de KVK. Hij rekende al snel voor op basis van mijn werkelijke energieverbruik, dat ik maximaal € 130,00 per maand zou gaan betalen, inclusief alle bijkomende kosten! Met enige argwaan ben ik hierop ingegaan en er werd een tape ingesproken met zijn opmerkingen die ik telkens moest bevestigen. Hij had pas een cursus snel spreken en woorden inslikken achter de rug en regelmatig moest ik vragen om wat hij nou eigenlijk zei om daarna weer zijn verhaal weer verder af te raffelen. Ik vroeg tot slot om een bevestiging van dat totaalbedrag en dat zou me worden toegestuurd. Ik krijg echter een contract van ESSENT toegezonden waarin een opsomming van tarieven staat beschreven waaruit ik kan afleiden dat het maandbedrag zowat € 200,00 per maand bedraagt! Ook heeft dit contract plotseling een looptijd van 5 jaar! Dit alles was dus voor mij onverteerbaar en ik heb de klantenservice per mail laten weten van alles af te zien met een cc aan ESSENT! Maar dat gaat dus zomaar niet. Aanvankelijk hoor je helemaal niets tot dat ik ‘anoniem’ door een medewerker van Essent wordt gebeld die het hele verhaal aanhoort en er op terug zal komen. En passant vertelt hij nog wel dat ik aan dit contract vastzit aangezien er geen bedenktijd op zit. Dus na dat gesprek dat is opgenomen zit ik plotsklaps 5 jaar vast aan Essent voor een maandbedrag dat ruim 50% hoger is dan is toegezegd. Nooit is echter door Essent hierop teruggekomen. Wel krijg ik een eindafrekening! Zij vinden nl. dat ik voor een termijn van 6 dagen energie hebben afgenomen. Mijn standpunt is echter dat ik op basis van leugenachtige, misleidende informatie zeer snel heb gereageerd en gesteld dat ik niet met Essent in zee ga. Ik ben dus geen klant! en wens zeker geen eindafrekening. De ‘eindafrekening’ is ook nog eens een bedrag dat doorgerekend aan verbruikskosten ca. € 500,00 per maand zou zijn! Voor mij is dit een principiële kwestie geworden want Essent en consorten berokkenen aan vele mensen die te goede trouw zijn, schade toe. Essent moet zich schamen om op grootschalige wijze onbetrouwbare medewerkers in te schakelen om hun belang te dienen die om eigen belang mensen met leugenachtige praatjes belazeren! Essent moet zich schamen omdat zij zelf hier ook nog eens halsstarrig in meegaan…..

  Beantwoorden
  • Zeer herkenbaar. Identieke situatie meegemaakt, opnamen voor bevestiging van gesprek kunnen echter niet geleverd worden en ook ik zit aan een 5 jaar te duur contract. Advies aan consumenten en bedrijven om contracten met proffesionelere bedrijven af te sluiten.

   Beantwoorden
 102. Een contract afsluiten met een cashback van 200 euro
  maar aan het einde van het contract storten ze slechts
  150 euro en beweren dat dat in het contract staat!
  Hoe noem je zoiets!
  NOOIT GEEN ESSENT MEER VOOR MIJ!!!!!

  Beantwoorden
 103. Een contract afgesloten bij essent voor een kennis
  met een cashback van 200 euro maar aan het einde van
  het contract storten ze maar 150 euro en beweren dat dat op het contract staat!
  Hoe noem je zoiets!!! Maar dit bericht wordt weer snel verwijderd door essent.(is al gebeurd).
  VOOR MIJ NOOIT GEEN ESSENT MEER!

  Beantwoorden
 104. Essent biedt makkelijk excuses aan, zeer vriendelijke mensen in de helpdesk maar correcties doorvoeren als ze fouten maken loopt traag terwijl men voor de incorrecte eindafrekening de klant blijft stalken tot incassokosten erop gooien aan toe. Intern communiceren om zaken op hold te zetten blijkt moeilijk ondanks excuses

  Beantwoorden
 105. oPGEPAST, VOOR JE HET WEET WORD JE EEN SLIMME THERMOSTAAT AANGESMEERD. DAT JE DE RESTWAARDE MOET BETALEN ALS JE VROEGER DAN 3 JAAR WEGGAAT WORDT DAN WEER NIET DUIDELIJK GEZEGD

  Beantwoorden
 106. Essent is een grote bende als het op service aangaat,vervolgens sturen ze je incasso op e af(juridisch buiten de wet om). En zeuren de medewerkers stalken je met gesprekken van 0,0 inhoud. Slecht zeer slecht

  Beantwoorden

Plaats een reactie