4 gedachten over “Zelfstroom”

 1. De zonnepanelen liggen nu iets meer als een jaar op het dak, lijkt mij een mooi moment om het afgelopen jaar even te beschrijven.

  Allereerst wil ik iedereen afraden om in zee te gaan met zelfstroom.

  Bij het plaatsen vam de panelen begon het drama. Het zou allemaal met een halve dag geregeld zijn. Helaas is dit niet gelukt, het heeft mij in totaal 5 vrije dagen gekost voordat alle problemen waren opgelost. Na een week of 2 begonnen de panelen pas een beetje stroom op te wekken.

  De gemaakte afspraken werden vaak niet nagekomen door zelfstroom. Communiceren is best lastig voor zelfstroom.

  Toen ik aangaf dat ik het hele contract wilde ontbinden is alles redelijk snel geregeld. Alles was meteen mogelijk haha

  Na enkele weken draaide de panelen en waren de problemen dacht ik opgelost.

  Een jaar later.

  Volgens de verkopers van Zelfstroom zou je geld gaan verdienen met de panelen, helaas is het tegenovergestelde waar.

  Ik zou volgens de offerte 15,41 per maand gaan besparen/verdienen met de zonnepanelen van Zelfstroom. 184,92 per JAAR!

  Na 1 jaar heb ik natuurlijk niet 184,92 verdiend maar heb ik 180 euro moeten BIJBETALEN! Ik ben dus voor 364,92 euro opgelicht. Onder de streep 0 euro zou acceptabel zijn geen verlies en geen winst de panelen zijn immers over 10 jaar van mij.

  Dit jaar hebben de zonnepanelen meer opgewekt als jaren ervoor door het mooie weer. Volgend jaar ben ik dus nog meer geld kwijt.

  Contact opgenomen met zelfstroom over de gang van zaken. Deze geven aan dat de opbrengst op de offerte een indicatie is. Als het meer als 15% afwijkt van de offerte zouden we je verder kunnen helpen. Helaas is het bij jou iets minder als 15% verschil dus zoek het uit.

  Waarom is er bij de “verkoop” niet duidelijk aangegeven dat het een hele ruwe schatting is?

  Aangegeven dat ik het contract wil ontbinden, zoals ik al verwachte geeft zelfstroom niet thuis.

  Wees gewaarschuwd, trap er niet in! Het gaat je een hoop geld kosten. Ik ben over 10 jaar gezien minimaal 3649 euro meer kwijt.

  Ik zou 7680 kwijt zijn over 10 jaar maar ben nu dus 11360 euro kwijt.

  Beantwoorden
 2. Het klonk zo mooi. We hebben een paar jaar panelen gehuurd. En inderdaad onder de streep hou je wat over.
  We deden het voor de duurzaamheid. Niet direct voor het geld.

  Zelfstroom doet het zelf wel voor het geld. Wat een amateuristische en grijperige club.
  Als 1 keer geen geld op de rekening hebt en ze kunnen niet incasseren krijg je meteen dreigbrief over incasso en rechters.
  Bij installatie werd er heel onveilig gewerkt. Vingers van de monteur in de meterkast echt een cm van spanning op de hoofdaansluiting. Ook de hoofdzekering niet meer voorzien van een loodje. Dat had me een enorme boete kunnen kosten.
  Hoewel meerdere keren gebeld is dit nooit opgelost.
  Nu verhuist en naar een andere energieleverancier blijven ze nog een voorschotnota incasseren voor de maand na het opzeggen van het contract. Dan kost het ze in een keer weken om een eindafrekening te sturen maar wel meteen weer dreigen met rechters kosten en incasso.
  Wat een waardeloze club!
  NOOIT MEE IN ZEE GAAN!

  Beantwoorden
 3. Zelfstroom adverteerd “Gaat u verhuizen wij verhuizen uw zonnepanelen met u mee” in de praktijk is dit absoluut niet het geval. tenzij je misschien naar een eksakt de zelfde woning verhuist en ik verwacht dat ze zelfs dan een reden vinden om er van af te komen. Deze grap kost je dus €4500 om af te kopen. Ik raad dit bedrijf af

  Beantwoorden

Plaats een reactie